Els quatre espectacles a Calders del Festival de Titelles del Moianès enamoren el públic

El festival continua amb dues sessions diàries durant tota la setmana a Castellcir, Sant Quirze Safaja, Castellterçol i Monistrol de Calders

Calders ha viscut quatre espectacles del Festival de Titelles del Moianès
Calders ha viscut quatre espectacles del Festival de Titelles del Moianès | Toni Carrasco
Toni Carrasco
31 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:36h
El posat gamberro de l'Evaristo, un titella mecànic de la companyia Txo Titelles, va distreure de valent la quitxalla de Calders el passat divendres en un espectacle itinerant, sorprenent i ben real en l'àmbit del Festival de Titelles del Moianès. Un titella mecànic va fer les delícies de tothom, conduint una moto acompanyat d'un seu amic de viatge, encara més gamberro que ell i amb música heavy metal per a distreure a grans i petits. Uns titelles que van prendre vida i van mostrar les seves habilitats, sempre vigilats i controlats a certa distància i amb el radio control del seu creador. La vetllada va continuar amb els titelles clàssics, a la plaça Major, de la Cía. Matito amb la seva Sirena Hidràulica.

L'endemà dissabte la companyia organitzadora del certamen i calderins d'adopció, els Rocamora Teatre. van estrenar el seu darrer treball Jugues. Un espectacle de teatre d'objectes que prenen vida ràpidament i que segons la combinació d'elements i formes poden ser des d'un ocell a un simple cuc.

A la nit, l'Eugenio Navarro va presentar Rutines, amb titelles de guant i amb una història apta per a petits i grans amb un teatre de vellut vintage de "tota la vida". Un muntatge on la veu queda distorsionada pel típic xiulet que ja feia servir la família Verges en les seves creacions als anys 40 i 50.

El Festival continua aquest diumenge i dilluns a Castellcir; el dimecres i dijous a Sant Quirze Safaja; divendres i dissabte a Castellterçol i el diumenge i dilluns vinent a Monistrol de Calders amb l'espectacle de cloenda Poemes visuals de Jordi Bertran.