Carles Cases estrenarà el seu Concert Paradiso al Mercat de Música Viva de Vic

El compositor sallentí també participarà a l'homenatge que el Festival Internacional de Música de Cinema de Màlaga farà a Ennio Morricone

Carles Cases durant la gravació del concert per al MMVV
Carles Cases durant la gravació del concert per al MMVV | MMVV
Redacció
31 d'agost del 2020
Actualitzat a la 13:33h
El músic i compositor sallentí Carles Cases estrenarà el seu nou projecte Concert Paradiso. Carles Cases interpreta Ennio Morricone al 32è Mercat de Música Viva de Vic, una edició marcada pel Coronavirus que ha obligat al certamen a reinventar-se i a gravar les actuacions prèviament. El concert es va enregistrar fa uns dies a la sala 1 de L'Atlàntida de Vic i estarà disponible a la web del Mercat a partir del dimarts 15 de setembre.

Al nou muntatge Carles Cases reinterpreta les bandes sonores més conegudes del recent desaparegut compositor italià Ennio Morricone, autor de centenars de bandes sonores. Un homenatge a clàssics com Cinema Paradiso, Novecento o Once upon a time in America. Cases s'acompanya a l'escenari de músics amb qui treballa habitualment com són Alberto Reguera (violí), Sveta Trushka (violoncel), Manel Fortià (contrabaix) i Quim Ollé (flautes i mandolina). Per al concert del Mercat de Música Viva, a més, ha comptat amb la participació d'un quintet de violins de l'Orquestra de Cambra de Vic. Tot plegat donant forma a un documental en viu amb els comentaris en directe que hi posa el crític de cinema Àlex Gorina.

Per altra banda, Carles Cases participarà la setmana que ve al MOSMA, el Festival Internacional de Música de Cinema de Màlaga que se celebrarà del 10 al 12 de setembre i que en aquesta cinquena edició homenatjarà Ennio Morricone. Al concert inaugural que es farà el dia 10 al Teatro Cervantes, l'Orquestra Simfònica de Màlaga interpretarà algunes de les peces mítiques del compositor italià reimaginades per diversos directors i compositors: Sergio de la Puente, Eneko Vadillo, Dani Trujillo, Joan Martorell, Isabel Royán, Pablo Cervantes, Luc Suárez, Javier Bayón, els germans Ferrando i Carles Cases, que oferirà Cinema Morricone en tres moviments.

També al concert de cloenda del festival, de la mà de l'Orquestra Filharmònica de Màlaga i que estarà dedicat a les sèries històriques de la nostra pantalla, s'hi podrà escoltar una peça de Cases. Concretament Joc de rol, tot i que en aquesta ocasió no serà el propi autor qui la interpreti. El concert es farà el 12 de setembre al Teatro Cervantes.

Propers concerts Carles Cases

10 de setembre Màlaga

Concert homenatge a Ennio Morricone amb l'Orquestra Simfònica de Màlaga i diversos directors i compositors.
Teatro Cervantes - 20.30h
Entrades a www.unientradas.es

21 de novembre Sallent

Carles Cases Strings Band
Concert Paradiso. Carles Cases interpreta Ennio Morricone
Fàbrica Vella - 20.30h
Entrades a www.codetickets.com