La imatgeria de Manresa sap trobar el seu espai dins d'una Festa Major insòlita però fidel al seu ADN

La tradicional ballada de les figures patrimonials festives de la ciutat s'ha fet, per primera vegada, al Teatre Conservatori, amb entrades exhaurides

El Lleó, oferint el seu ball al Teatre Conservatori de Manresa
El Lleó, oferint el seu ball al Teatre Conservatori de Manresa | AFT
30 d'agost del 2020
Actualitzat a les 20:58h
No hi podia faltar. L'exhibició de la imatgeria de Manresa és un dels actes més identitaris i populars de la Festa Major de la ciutat. Havent-se anul·lat el Correaigua i el Correfoc, la ballada de les figures del patrimoni festiu de la capital del Bages havia de resistir com fos. I ho ha fet, tot i que -malauradament- a porta tancada i davant d'un públic força reduït. Però era el que tocava si es volien complir les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. Haver celebrat la mítica ballada de la imatgeria manresana a la plaça Major hagués estat arriscar-se a crear aglomeracions, i més encara si tenim en compte que es tracta d'una activitat amb molt públic infantil, el que més es meravella de veure, de tan a prop, les majestuoses figures icòniques de la ciutat.  

L'escenari escollit pel consistori per dur a terme l'exhibició de la imatgeria ha estat el Teatre Conservatori, que a banda de la platea (on hi havia exposades algunes de les bèsties presents en el Correfoc) ha obert el primer pis de butaques per poder-hi fer encabir més gent. Entre els assistents hi havia l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, així com també diverses regidores de l'Ajuntament.

La presentació de l'acte, que ha començat a la una del migdia, ha anat a càrrec de Dolors Garzón, membre de la colla Geganters de Manresa, entitat impulsora de l'acte juntament amb la Cobla Ciutat de Manresa i l'Esbart Manresà, de l'Agrupació Cultural del Bages. De fet, han estat els músics i ballarins d'aquests darrers col·lectius els que han donat el tret de sortida a la cerimònia oferint la sardana La llum que portes dins, de Joan Lázaro i Costa, que ha arrencat fervents aplaudiments per part dels assistents; uns aplaudiments que s'han repetit al final de cada actuació. El delit per veure la imatgeria ballant era ben palès.
 

El Teatre Conservatori ha exhaurit totes les localitats per assistir a la ballada de la imatgeria de la ciutat Foto: AFT


Per ordre d'aparició, han participat en la ballada els Cavallets, els Nans, els Gegantons, l'Hereu i la Pubilla, el Gegant i la Geganta, el Lleó i l'Àliga. Un moment especialment emotiu ha estat quan platea i escenari han corejat, a l'uníson, la cançó Aniversari Feliç, dedicada als Gegantons, que enguany celebren els seus 25 anys. 

La cerimònia ha finalitzat amb el tradicional Ball de la Bolangera, també a càrrec de l'Esbart Manresà, i amb un desig de cara l'any vinent: poder gaudir de les icones festives de la ciutat a l'aire lliure i en multitud. Mentrestant, tothom que tingui ganes de veure-les, ho podrà fer reservant una entrada per les visites guiades que el conjunt geganter ofereix fins demà dilluns, 31 d'agost.