La FMA culmina amb ple absolut la primera (i única) nit amb doble programació

Els dos espais de l'Alternativa (la Terrasseta i la Puigmercadal) van acollir propostes simultànies, entre les quals en destaca el sopar popular i el concert de Juantxo Skalari Unplugged Quartet

El sopar popular, el pregó i el kahoot de FMA es van fer a la plaça de la Música
El sopar popular, el pregó i el kahoot de FMA es van fer a la plaça de la Música | AFT
30 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:14h
No estava previst que fos així, però la mala previsió meteorològica de divendres va obligar les entitats organitzadores de la Festa Major Alternativa (FMA) de Manresa a repensar el programa d'activitats. Això es va traduir en l'anul·lació de diversos actes (com l'espectacle Esta obra gentrifica, de la companyia A Tiro Hecho; dels concerts de Pepe Ruiz i Tribade, i del mític concurs de paelles de festa major) i en l'ajornament del sopar popular i el pregó, que en comptes de fer-se divendres es va celebrar dissabte. Què van suposar, aquests canvis sobrevinguts? Que no quedés altre remei que fer coincidir diverses propostes en una mateixa franja horària. 

Així doncs, aquest dissabte al vespre, mentre a la Terrasseta de l'Alternativa (a la plaça de la Música) s'hi estaven duent a terme el sopar popular, el pregó (a càrrec d'actors i actrius dels Carlins) i el kahoot de festa major, la plaça Puigmercadal acollia els concerts del grup manresà Sad Boys i de Juantxo Skalari Unplugged Quartet. Es tracta del primer cop en tota la història recent de la FMA que es programen actes nocturns en diferents espais i a la mateixa hora. 

El resultat va ser d'allò més fructífer: tant a la Terrasseta com a la Puigmercadal es va arribar al màxim aforament permès. Fins i tot, aquelles persones que van prendre part del sopar, es van quedar a sentir el pregó i van participar en el kahoot, encara van ser a temps de gaudir d'algunes de les cançons que el músic i cantautor basc Juantxo Skalari va interpretar en format acústic acompanyat de Rati (al contrabaix), Clàudia Garcia-Albea (al violí) i Ramonet (al set de percussió). 

La nit d'Alternativa d'aquest dissabte va transcórrer sense cap incident. Al sopar hi van prendre part 120 persones, separades amb taules de com a màxim deu comensals, i l'aforament dels concerts a la Puigmercadal no va superar les 225 persones, un fet que va provocar que molta de la gent que volia sentir Juantxo Skalari Unplugged Quartet es quedés sense poder entrar al recinte. Tanmateix, qui va tenir la sort d'accedir-hi va poder gaudir d'un recital que va repassar els temes més mítics de la banda Skalariak en el marc d'una proposta escènica en la qual la paraula, el missatge i els records van tenir-hi un paper cabdal.
 

Juantxo Skalari Unplugged Quartet va seduir la plaça Puigmercadal Foto: AFT