El Festival de Titelles del Moianès comença a Moià un programa que passarà per sis pobles

Els organitzadors han pogut preparar una programació molt més que digna amb quinze espectacles i un pressupost total d'uns 25.000 euros

El Festival de Titelles del Moianès es va posar en marxa dijous
El Festival de Titelles del Moianès es va posar en marxa dijous | Toni Carrasco
Toni Carrasco
28 d'agost del 2020
Actualitzat a les 16:34h
Un total de quinze espectacles de titelles de la màxima qualitat es podran veure aquests dos propers caps de setmana a sis pobles del Moianès: Moià, Calders, Castellcir, Sant Quirze de Safaja, Castellterçol i Monistrol de Calders. Tot i que va néixer a Calders, on resideix la companyia Rocamora i una de les organitzadores necessàries, el Festival de Titelles del Moianès, que celebra la quarta edició, any rere any s'ha anat ampliant als pobles veïns del Moianès amb espectacles de titelles professionals i a un preu de taquilla inversa. Tots ells es faran a l'aire lliure, si la climatologia ho permet, i es podrà gaudir de tècniques tan diverses com el titella de tija, de tija superior, de fil, de fil txec, de guant, el clàssic titella català, el titella mecànic i també el teatre d'objectes entre d'altres.

Les companyies que hi participaran ho faran amb un catxet reduït adaptat als moments actuals i com a col·laboradors necessaris del festival de titelles, que ja està plenament consolidat com el més important de la Catalunya Central en nombre de companyies i espectacles que s'ofereixen des d'un vessant professional. Podrem veure a la cloenda a la Cía. Jordi Bertran però també al llarg del festival i en els sis pobles que hi participen els Binixiflat Teatre, als amfitrions els Rocamora Teatre, Zipit Company, L'estenedor Teatre, Pengim Penjam, Eugeni Navarro, Cía. Txo Titelles. Edu Borja, Cía. Sebastià Vergés, Cía. Petit Bonhom, Cía. Matito i Cía. Eudald Ferré. Els calderins Rocamora Teatre faran l'estrena absoluta del seu darrer espectacle Jugues, basat en el teatre d'objectes i que es podrà veure dissabte a Calders.

La roda de premsa i presentació va tenir lloc dijous dijous al parc municipal de Moià i des dels organitzadors del Festival es va reconèixer que tot i els entrebancs derivats de la Covid-19 i els darrers canvis d'última hora, han pogut preparar una programació molt més que digna amb quinze espectacles i un pressupost total d'uns 25.000 euros. També hi fou present el delegat de Cultura de la Catalunya Central, Lluís Cerarols.
Arxivat a