Últims assajos del IV Festival de Microteatre Cop d'Ull que se celebrarà del 3 al 5 de setembre

El Festival forma part de la celebració del Mil·lenari de la basílica

Assaig de microteatre al baptisteri de la Seu
Assaig de microteatre al baptisteri de la Seu | Seu
Redacció
28 d'agost del 2020
Actualitzat a les 11:26h
Des de fa setmanes, Cop d'Ull Teatre està treballant a la Seu de Manresa per preparar la quarta edició del Festival de Microteatre que es durà a terme els dies 3, 4 i 5 de setembre. Enguany, més de 20 artistes de la comarca del Bages formen part del repartiment artístic del Festival que s'emmarca dins de la celebració del Mil·lenari del temple. 

La idea fonamental d'aquesta edició del Festival és fer un recorregut històric i artístic a través de quatre obres de microteatre que plantejaran situacions i presentaran personatges que han acompanyat la basílica des de l'any 1020 (data de la redotació de la Seu) fins a l'actualitat. El públic començarà aquesta immersió teatral a la Capella dels Favets, on una ciutadana de l'Edat Mitjana els demanarà ajuda i els convidarà a reescriure el futur i salvar Manresa d'una època fosca i difícil. A continuació, els espectadors iniciaran un recorregut acompanyats d'un guia-actor que també dramatitzarà els moments de transició entre obres. 

La primera peça és Ermessenda, de Sílvia Sanfeliu, que siutarà l'espectador al bellmig d'una conversa entre la comtessa de Girona, el bisbe Oliba i Ponç, jutge de Palau. A la Sala Gòtica, El Ganivet, escrita per Marc Antoine Picard, presentarà un metge inquietant i espantat per la plaga que busca la companyia d'una dona. Ada Andrés, presenta La Carta a la sagristia de Sant Agustí, una obra sobre una misteriosa Corporació. Finalment, a Bapthistèric de Mar Casas, el públic viurà la tensió provocada per la coincidència de dues famílies amb un mateix objectiu al baptisteri de la basílica. Abans de sortir del temple, la Seu esdevindrà personatge i acomiadarà els espectadors amb Llum i pedra des de l'altar major.
 
L'equip 2020 del Festival està ultimant tots els detalls de l'edició d'enguany i cada dia hi ha assajos, repassades de text i retocs d'escenografia a les estances de la basílica. El dia 2 de setembre es farà l'últim gran assaig general previ a l'estrena. 

Horaris i entrades

El Festival tindrà tres dies de durada i cada dia es duran a terme cinc passades del recorregut. L'inici de les sessions serà a les 19.00h, 19.30h, 20.00h, 20.30h i a les 21.00h. Cada sessió estarà formada per un màxim de 20 espectadors i el recorregut durarà 1 hora 20 minuts aproximadament. 

Les entrades es poden comprar al web del Teatre Kursaal de Manresa o el mateix dia de l'espectacle, a la taquilla que s'habilitarà a la basílica.