Fem Manresa demana a l'Ajuntament que posi recursos a disposició del refugi Aixopluc

La formació considera que és necessari que el consistori s'hi impliqui per tal de fer front a les infeccions de panleucopènia felina amb què es troben

Redacció
27 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:59h
La panleucopènia felina ha impactat en els gats de la protectora
La panleucopènia felina ha impactat en els gats de la protectora | Aixopluc
Fem Manresa veu necessari que l'Ajuntament "mobilitzi recursos" per tal d'ajudar en allò que sigui possible al refugi Aixopluc per respondre a la crida que van fer a les xarxes socials davant el brot de panleucopènia felina que estan patint en les seves instal·lacions.

La candidatura d'esquerres recorda que després d'un estiu on les protectores d'animals han tingut més feina que mai i on Aixopluc porta fent un important esforç econòmic en veterinaris, vacunes i medicaments, és hora que les administracions locals es moguin i posin facilitats per tal de gestionar millor la situació, ja que a causa d'aquesta s'ha hagut de deixar de recollir gats del carrer perquè les gàbies són portadores del virus, per molt que es netegin i desinfectin.

Tal com va comunicar Aixopluc a les seves xarxes socials l'única solució per garantir l'esterilitat de les gàbies és deixar-les buides durant tres mesos per aconseguir que el virus mori definitivament. Davant d'aquest fet, des de Fem Manresa demanen que l'ajuntament pugui cedir un espai municipal durant aquest curt període de temps per ajudar en la gestió del brot.

Des de la candidatura municipalista insten també al consistori a que ajudi a fer difusió de la situació a través dels seus canals habituals de comunicació amb l'objectiu de poder treure de la protectora, a través d'un procés d'acollida, a tots els gats que no es trobin infectats per evitar que es contagiïn.