Amb seients numerats i venda d'entrades anticipada: així funcionarà el Cineclub a partir d'ara

L'entitat manresana ha optat per seguir oferint projeccions, la primera de les quals tindrà lloc el 3 de setembre, a les vuit del vespre, a l'Auditori de la Plana de l'Om

La nova temporada del Cineclub arrencarà el dijous 3 de setembre adaptant-se a les mesures de seguretat establertes
La nova temporada del Cineclub arrencarà el dijous 3 de setembre adaptant-se a les mesures de seguretat establertes | Àngel Torrent/Cineclub
27 d'agost del 2020
Actualitzat a les 14:11h
Tot i la incertesa d'aquest nou curs, des de Cineclub han decidit tirar endavant les projeccions que tenien pensades per oferir durant el mes de setembre. Si bé és cert que, normalment, l'entitat manresana donava a conèixer la seva oferta audiovisual per trimestres, la situació excepcional que es viu els ha obligat a ser prudents i a anunciar la cartellera per mesos. Així doncs, aquest setembre, programaran un total de quatre llargmetratges, que es projectaran a l'Auditori de la Plana de l'Om, com ja és habitual. El que canviarà, però, serà que no es podran comprar les entrades cinc minuts abans de l'inici de cada film, sinó que s'hauran d'adquirir de manera anticipada, ja sigui a través de la pàgina web de l'entitat o dirigint-se presencialment a la taquilla de l'Espai Plana de l'Om mitja hora abans de la projecció. 

Aquest canvi de dinàmica, expliquen els membres de Cineclub, "ens permetrà complir amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats". En aquest sentit, el que faran serà numerar els seients de l'Auditori de la Plana de l'Om per assegurar-se que entre assistent (o grups d'assistents) hi ha la distància correcta. A banda, una altra decisió que s'ha pres des de l'organització és la de no imprimir programes de mà ni fulls de sala en paper: "tota la informació arribarà a través del web, correu electrònic i xarxes socials", assenyalen. Pel que fa als socis i sòcies amb abonament de temporada, "podran gaudir-ne fins a final d'any per compensar els mesos que hem estat inactius". 

Les pel·lícules d'aquest setembre i els tràilers

HONEYLAND

El film que donarà la benvinguda a la nova temporada del Cineclub serà Honeyland, un documental dels directors macedonis Ljubomir Stefanov i Tamara Kotevska que situa l'acció en una regió remota i muntanyosa dels Balcans que no té ni carreteres, ni electricitat ni aigua corrent. Allà hi viu, amb la seva mare malalta, Hatidze Muratova, una noia que es dedica a criar colònies d'abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques.

Honeyland es podrà veure el dijous 3 de setembre a les vuit del vespre. Les entrades per assistir-hi es poden reservar a través d'aquest enllaç.


VENTAJAS DE VIAJAR EN TREN

Dirigida per Aritz Moreno, aquesta premiada comèdia espanyola endinsa l'espectador en la vida de l'Helga, una editora que acaba d'internar el seu marit en un psiquiàtric. Al tren de tornada, se li presenta Ángel Sanagustín, un psiquiatre que treballa a la mateixa clínica investigant trastorns de personalitat. Durant el trajecte, l'Ángel explica a l'Helga la història de Martín Urales de Úbeda, un malalt obsessionat, entre d'altres coses, per les escombraries. El film, estrenat l'any 2019, compta amb un elenc d'actors encapçalat per Luis Tosar, Pilar Castro, Ernesto Alterio, Quim Gutiérrez i Belén Cuesta.

La projecció de Ventajas de viajar en tren tindrà lloc el diumenge 13 de setembre a dos quarts de set de la tarda. Les entrades es poden comprar prement aquest enllaç.

 
LO QUE ARDE

Es tracta d'una coproducció espanyola, francesa i luxemburguesa dirigida per Oliver Laxe que parla de la vida de l'Amador, un home que surt de la presó després d'haver complert condemna per haver provocat un incendi. De retorn a casa, en un poblet perdut de les muntanyes de Lugo, tornarà a conviure amb la seva mare, Benedicta. Les seves vides transcorren al ritme assossegat de la naturalesa, fins que tot canvia quan un foc violent arrasa la zona.

Lo que arde es podrà veure el diumenge 20 de setembre a dos quarts de set de la tarda i les entrades es podran adquirir en aquest enllaç


LOS MISERABLES

Inspirant-se en els disturbis de 2005 a París, el director Ladj Ly, nominat als Premis César i membre del col·lectiu Kourtrajmé, explora el 'Montfermeil' actual, el mateix lloc que Victor Hugo va fer servir com a decorat per a una part de Els miserables l'any 1862. Han transcorregut més de 150 anys des de llavors, però les semblances entre els enfadats joves encaputxats d'avui i Gavroche no poden ser més clares.

La projecció de Los Miserables tindrà lloc el diumenge 27 de setembre a dos quarts de set de la tarda. Les entrades ja són a la venda i es poden comprar a través d'aquest enllaç