El Kursaal posa a la venda una vintena d'espectacles per als mesos de setembre i octubre

Es mantindran les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries

Redacció
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 19:25h
Aquest dimarts s'han posat a la venda les entrades d'una vintena d'espectacles que el teatre Kursaal ha programat per als propers mesos de setembre i octubre. Es podran comprar per internet a www.kursaal.cat i a les taquilles, que reobriran en l'horari habitual d'11h a 13h i de 18h a 21h de dimarts a diumenge. La programació inclou 3 espectacles que es van ajornar el primer semestre per l'aturada arran de la Covid-19 i 1 que es va suspendre, en una programació diversa, que es concentrarà en gran part a la sala gran i la sala petita del Kursaal, i que mantindrà la reducció de l'aforament i totes les mesures sanitàries vigents.

Entrades numerades a la Sala Petita i a l'Espai Plana de l'Om

Com a novetat, i arran de voluntat de garantir al màxim la seguretat dels espectadors, la sala petita del Kursaal i també l'Espai Plana de l'Om tindran a partir d'ara entrades numerades. D'aquesta manera quedarà garantida la distància de seguretat, així com el control i registre del públic que seu a cada butaca.

Entre les entrades dels espectacles que es posen a la venda hi ha el concert del 17 de setembre amb Antonio el Remendao a la sala petita del Kursaal -recuperat després que es va suspendre arran de la Covid-19-, dins del cicle El Club de la Cançó, que inclourà també un concert de Joan Isaac el 22 d'octubre. També a la sala petita, el 24 de setembre tindrà lloc el concert de DDM Trio amb el sallentí Roger Giménez. Pel que fa al cicle per a públic familiar Imagina't, tornarà a la programació el 19 de setembre amb una doble funció de l'espectacle per a nadons KL'AA La teva cançó de la companyia Inspira Teatre, i també Oops! dels manresans Teatre Mòbil, el 10 d'octubre. Adreçat a tots els públics hi haurà també Laika de Xirriquiteula Teatre, el 4 d'octubre, basada en la història de la primera gossa que va arribar a la lluna; l'espectacle de titelles Una poma, un pomer de la Cia de Paper, que acollirà el 24 d'octubre l'Espai de la Plana de l'Om i Flotados, un espectacle del sallentí David Moreno que -després de fer una gira internacional- s'estrenarà al Kursaal el 30 d'octubre i amb el qual es celebraran els 5.000 dies de la reobertura de l'equipament, el 20 de febrer de 2007. 

Com a plat fort, el 25 de setembre la sala gran del Kursaal acollirà la presentació del nou disc d'Els Amics de les Arts, i el 10 d'octubre tindrà lloc el concert que donarà pas a una nova edició de la Fira Mediterrània de Manresa, un homenatge a Teresa Rebull, pionera en la música folk i d'arrel, amb més d'una dotzena de músics a l'escenari. El 20 de setembre arribarà a la sala gran una producció per commemorar l'Any Beethoven, amb la interpretació de La Novena Simfonia a càrrec de l'Orquestra Camera Musicae i l'Orfeó Català.

Pel que fa a teatre, a la sala gran el 3 d'octubre s'hi representarà El Gallardo español d'en Peyu, i el 24 i 25 d'octubre l'obra sobre el procés català Alguns dies d'ahir de Jordi Casanovas, en dues funcions. I a la sala petita, s'hi podrà veure Anthropos enamorat dels solsonins l'Altreatre l'1 d'octubre; Negrata de merda de Denisse Duncan el 8 d'octubre i l'espectacle poetico-musical Dar a luz, el 29 d'octubre.

A part d'aquests espectacles, la programació inclourà Tinder sorpresa d'Andreu Casanova (18 de setembre), tres funcions d'Un dia qualsevol d'Oriol Tarrasón (26 i 27 de setembre) i el Festival Em Sonen! (26 de setembre), tres muntatges programats inicialment el primer semestre d'aquest any i que es van haver d'ajornar arran de l'aturada per la Covid-19 i que per tant, ja són a la venda en aquests moments. 

En aquest primer tram de la programació de tardor no hi haurà espectacles del cicle de Gent Gran, tenint en compte que es tracta d'una població vulnerable. Tampoc no hi haurà abonaments, però es mantindran els descomptes habituals. A més a més, s'aplicaran les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament per mantenir la distància social i l'ús de mascareta durant les representacions.