Crida desesperada d'Aixopluc per acollir gats davant un brot de virus felí a les seves instal·lacions

La protectora de Manresa ha tingut una dotzena de baixes i té trenta animals infectats de panleucopènia felina, que no es transmet als humans

Un dels gets de la protectora de Manresa
Un dels gets de la protectora de Manresa | Aixopluc
Redacció
22 d'agost del 2020
Actualitzat a les 10:52h
Aixopluc, la protectora d'animals de Manresa, ha fet una crida desesperada a través de les xarxes socials per a l'acolliment de gats, preferiblement molt joves, davant de la irrupció d'un brot de panleucopènia felina molt important entre la població que acullen a les instal·lacions. La protectora assenyala que el virus no contagia als humans. La protectora necessita treure de les seves instal·lacions tots aquells gats, cadells i adults, que hagin donat negatiu per evitar el seu contagi.

La panleucopènia felina és un virus molt contagiós, només entre gats, i molt resistent a l'entorn amb l'agent infecciós que es transmet a través dels objectes i les gàbies. Aquest estiu, en que la protectora s'ha vist obligada a recollir molts gats de carrer, s'han trobat amb aquesta infecció, la més important que no recorden haver tingut mai, que ha infectat una trentena de gats i ja ha provocat una dotzena de baixes.

Ara, la protectora es troba que malgrat que ha vacunat la població adulta dels felins i ha pogut donar cura als animals malalts, els gatets no poden rebre la vacuna per la seva curta edat, i alguns d'ells ja han començat a mostrar símptomes de la malaltia.

Actualment, i per recomanacions del seu veterinari, Aixopluc ha deixat de recollir gatets del carrer perquè les gàbies són portadores del virus de la panleucopènia felina, per molt que netegin i desinfectin. L'única solució per garantir l'esterilitat de les gàbies es deixar-les buides durant 3 mesos per aconseguir que el virus mori definitivament.

Aixopluc porta fet un important esforç econòmic en veterinaris, vacunes i altres medicaments, però han començat a patit pèrdues entre gatets que, asseguren, no saben si han vingut contagiats de fora o s'han contagiat a les seves instal·lacions.

Davant la falta de gàbies i l'existència de gatets que no poden ser vacunats, Aixopluc ha iniciat la campanya d'acolliment de gatets de curta edat que acaben de ser recollits del carrer fins que siguin adoptats per evitar que passin pel refugi. També fan una crida a acollir els animals que tenen en aquestes gàbies i que han donat negatiu per evitar que es contagiïn. Aixopluc admet que l'ideal seria poder treure de la protectora tots els gats que no es trobin infectats.