Comença un curs per a formar 120 monitors i 40 directors del lleure entre Avinyó i el Berguedà

Durant deu dies estaran a la casa de colònies de La Ruca i a l'alberg La Sala, en una formació marcada per la Covid-19

Un grup de joves abans d'agafar l'autobús per dirigir-se als cursos de monitors i directors
Un grup de joves abans d'agafar l'autobús per dirigir-se als cursos de monitors i directors | FPT
Redacció
21 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:26h
Uns 160 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés han començat aquest dijous els cursos de monitors i directors del lleure que s'acabaran el 30 d'agost. Els 140 joves que volen ser monitors i els 40 que aspiren a ser directors del lleure han arribat a la casa de colònies de La Ruca, a Avinyó, i a l'alberg La Sala, a la Pobla de Lillet (Berguedà). 

A més de la formació d'altres anys se'ls explicarà com s'han d'adaptar les activitats al nou context marcat per la Covid-19. L'entitat destaca que els monitors "han estat el primer contacte social i educatiu dels infants i joves" després del confinament i que les activitats d'estiu han servit per "provar" mesures que es poden posar en marxa en l'inici de curs.

Durant els deu dies que dura el curs, 12 docents impartiran els diferents tallers i formacions específiques en àrees com educació emocional, interculturalitat, resolució de conflictes, psicologia, educació ambiental, primers auxilis, recursos d'animació, gestió i marc legal, entre d'altres. Els tallers incidiran explícitament en l'educació en valors i posaran atenció a les mesures de seguretat higienicosanitària.

Quan acabi aquest curs l'entitat haurà format unes 225 persones en lleure educatiu durant aquest mes d'agost. El MCECC agrupa més 200 centres d'esplai amb més de 22.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca voluntària de més de 4.200 monitors.