Veïns denuncien la inseguretat que es genera a l'entorn del número 29 del carrer Sobrerroca

Durant l'estiu les intervencions policials han estat constants per actituds incíviques, baralles i problemes derivats de la droga

Edifici del número 29 del carrer Sobrerroca
Edifici del número 29 del carrer Sobrerroca | Pere Fontanals
21 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:17h
Fa un any i mig hi va tenir lloc un incendi en el qual van resultar ferides per inhalació de fum quatre persones. Aquest estiu, però, les actuacions policials per diversos motius si no són diàries, són cada dos dies al número 29 del carrer Sobrerroca, un bloc que és buit des de fa temps, però que està essent ocupat per "persones que s'hi droguen i generen molts problemes cada nit", segons expliquen veïns de la zona.

"Jo necessitava sortir d'aquest ambient enrarit!, explica a NacióManresa una veïna que ha marxat uns dies de vacances. "Acabarem tots malalts", conclou. Un grup de veïns del Barri Antic de Manresa denuncien un estiu "molt conflictiu" al barri que es concreta, molt, en el que passa cada nit al número 29 del carrer Sobrerroca.

La presència de la Policia Local de Manresa, dels Mossos d'Esquadra i del SEM és gairebé diària. "I no venen poques unitats quan els avisem, mostra que saben que és un ambient hostil", expliquen. El perfil dels ocupants no és el d'altres blocs que havien estat ocupats a la ciutat. En aquest cas el principal problema que generen, segons els propis veïns, "ve derivat del consum de drogues".

Han vingut per intoxicacions, per intents de suïcidi, per gent que s'ha ferit quan intentava entrar-hi, i cada nit "hi ha crits, baralles i soroll, i unes pintes que fa molt respecte passar-hi", i també altres perfils, com "un jove que va patir un brot psicòtic" o altres efectes del consum de drogues.

Des de la Policia Local s'admet que són pisos amb ocupació "delinqüencial" que "quan no hi ha baralles, hi ha actes incívics com crits, música alta..." i assumeixen que és un dels punts constants d'actuació aquest estiu. "No hi ha un problema específic de robatoris, però sí molt d'incivisme", apunten.