Treball

El comitè d'empresa i la direcció de Montajes Rus formalitzen l'acord per l'ERO

El pacte resta pendent a què el jutge que porta el procediment concursal el validi

per Redacció, 20 d'agost de 2020 a les 20:40 |
Miners durant la protesta del 28 de juliol | Estefania Escolà
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El comitè d'empresa i la direcció de Montajes Rus han signat, aquest dijous, l'acord al qual van arribar per l'ERO, arran del tancament de la mina de Vilafruns. Després que els treballadors donessin el vistiplau al pacte, representants dels treballadors i direcció l'han formalitzat. Ara el proper pas serà la validació per part del jutjat mercantil que porta el procediment concursal de l'empresa berguedana.

Entre altres aspectes, preveu que els acomiadaments oscil·laran entre les 152 i 164 persones. Pel que fa a les indemnitzacions, es pagaran a 23 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Es faria un primer pagament d'11.000 euros i, el restant, a 60 dies.


El document també estableix que es crearà una borsa de treball amb els empleats acomiadats, de manera que, en el supòsit que l'empresa necessiti fer contractacions, hauria de decantar-se primer per ells.

 

Participació