Gent fent Poble abandona el ple de Sant Fruitós després que quatre regidors no hi hagin pogut assistir

Estrella Morales pren possessió de l'acta de regidora i s'aprova el nou cartipàs per unanimitat

Estrella Morales pren possessió de l'acta de regidora
Estrella Morales pren possessió de l'acta de regidora | AjSFB
Redacció
20 d'agost del 2020
Actualitzat a les 11:40h
Els dos únics regidors de Gent fent Poble que han pogut assistir al ple extraordinari de Sant Fruitós que s'ha celebrat aquest dijous al matí, han abandonat la sala just després de la presa de possessió de la nova regidora de Junts, Estrella Morales, que substitueix Vicenç Llorens. Ho han fet després que fins a quatre regidors d'aquest grup no han pogut assistir al ple "perquè s'ha celebrat en una setmana central d'agost" i en horari de matí.
 
Segons Gent fent Poble, en conèixer la convocatòria del ple, van escriure a l'alcaldessa informant-la que quatre regidors de l'oposició no podrien assistir-hi i proposant una data alternativa. La resposta "ha estat menysprear" aquesta circumstància del grup majoritari a l'Ajuntament.
 
Des de Gent fent Poble consideren que en pro de la transparència, "que tant pregona el nou
equip de govern", un ple del cartipàs es mereix ser celebrat "en un horari habitual de tarda i en una data que no sigui les setmanes centrals del mes d'agost, on hi ha veïns i veïnes que gaudeixen de les seves vacances fora del municipi". "El menyspreu, l'actitud autoritària i la manca d'ètica política" de l'alcaldessa, i per extensió, del seu govern, s'ha vist "plasmat de nou aquesta setmana".
 
Malgrat aquesta circumstància, Gent fent Poble ha votat a favor del punt del préstec per inversions 2020, "punt iniciat i elaborat per GfP abans del 17 de juny" i del punt del nou cartipàs.
 
Estrella Morales, nova regidora
 
Estrella Morales i Navarro és la nova regidora de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages després que hagi promès el càrrec en aquest ple. Morales entra a formar part de l'equip de Govern pel grup municipal de Junts per Sant Fruitós en substitució de Vicenç Llorens i Concustell qui va renunciar al càrrec per motius de salut i que va finar el passat 8 de juliol.
 
Aquest ple extraordinari ha servit per aprovar les mesures organitzatives del cartipàs de ple pel mandat 2019-2023 que ha estat aprovat per unanimitat.
 
El document també estableix la designació dels representants municipals que formaran part de les diferents mancomunitats, consorcis, fundacions, comissions, consells, fundacions o altres tipus d'òrgans i la designació dels portaveus dels grups municipals.
 
 Pel què fa al règim de dedicació i retribució dels membres de la Corporació el nou cartipàs estableix que els set membres del govern Municipal ingressaran 160.225 euros anuals, mentre que en l'anterior mandat els sis regidors al Govern n'ingressaven 180.000 euros, reduint per tant en 20.000 euros/any la despesa del nou govern, tot i ser un regidor més, augmentant també les dedicacions. 
 
Les tinences d'alcaldia i regidories queden designades de la següent manera:
 
- Primer tinent d'alcalde, Felip Echarri i Gil: Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, Ensenyament i Noves tecnologies.
- Segona tinenta d'alcalde, Cristina Murcia i Caraballo: Atenció a les Persones, Recursos Humans, Veïnatge i Convivència, Via Pública i Serveis Públics.
- Tercer tinent d'alcalde, David Uró i Vilanova: Planejament Urbanístic i Territori, Habitatge, Món Rural, Hisenda.
- Quart tinent d'alcalde, David Ruiz i Roldán: Esports, Comunicació i Participació, Medi Ambient, Turisme, Seguretat.
- Eulàlia Feliu i Rodríguez: Cultura i Festes, Sanitat, Entitats.
- Estrella Morales i Navarro: Joventut
 
Tot i que la intenció inicial del govern era reduir també la despesa en indemnitzacions als regidors de l'oposició en la mateixa proporció que la del govern, després de varies reunions amb el grup municipal a l'oposició, i amb la plena voluntat d'arribar al màxim de consensos, es va assolir un acord, pel qual les indemnitzacions a l'oposició quedaven congelades en comptes de baixar, a canvi del seu vot favorable al cartipàs municipal.
 
Amb tot doncs la despesa prevista en sous i indemnitzacions es redueix de 200.000 euros/any als 175.000 euros/any estalviant 25.000 euros/any.