La lluita contra la Covid-19, al clip - cançó - pregó de la festa major de Moià

El músic i humorista moianès Quim Vila ha estat el creador del projecte

Clip - cançó - pregó de la Festa Major de Moià 2020
Clip - cançó - pregó de la Festa Major de Moià 2020 | Quim Vila
Toni Carrasco
16 d'agost del 2020
Actualitzat a les 10:40h

Com ja ve essent habitual els darrers temps degut a la pandèmia, la capital del Moianès ha presentat un pregó innovador per anunciar l'arribada de la Festa Major. En aquest any d'adaptació a la nova normalitat, la proposta ha pretès, segons paraules de mateix autor "ser una crida amb el màxim d'humor possible i optimisme, a continuar fent pinya en la lluita i resistència davant de la Covid-19".

L'acte, celebrat dissabte al pati de l'escola pública de Moià, l'ha encetat un primer clip on diferents professionals de primera línia de serveis varis i de salut han explicat la seva experiència durant la pandèmia. Tots ells, així com l'alcalde Dionís Guiteras en un petit parlament entre les dues projeccions, han coincidit en la necessitat de seguir sent responsables, no perdre l'humor, seguir amb fermesa les mesures de seguretat i no baixar gens la guàrdia.

Seguidament, l'audiència que omplia completament el recinte escolar convertit en platea ocasional estructurada amb la preceptiva distància entre seients ha pogut gaudir fins a dues vegades del clip de l'enganxosa cançó-pregó. Amb el títol Mascareta i sabó abans que un respirador, Vila ha volgut donar un missatge clar i directe: tot i els recursos escassos per fer front a una pandèmia inesperada, el poble n'ha sortit enfortit. També ha volgut deixar clar que moltes escenes s'havien rodat amb anterioritat a la nova normativa d'ús obligatori de mascareta arreu i que, en tot moment, s'ha tingut cura de les mesures de seguretat durant les gravacions d'àudio i el rodatge.  Com recorda la tornada "ara toca viure amb nous complements, que la lluita serà dura però aquí som valents".
Arxivat a