obituari

Mor als 86 anys Agustí Perramon, activista social, històric dirigent veïnal i Medalla de la Ciutat

Va fundar i presidir durant 20 anys l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines i fou membre de la Federació d'AVV de Manresa

per Redacció, 15 d'agost de 2020 a les 12:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Agustí Perramon durant el lliurament del Premi de la Gent Gran Foto: AjM


L'activista social, històric dirigent veïnal i Medalla de la Ciutat de Manresa, Agustí Perramon i Prunés ha mort a l'edat de 86 anys.


Nascut l'1 de març de 1934 al carrer de les Escodines, Agustí Perramon Prunés ha dedicat una bona part de la seva vida a impulsar iniciatives de social i cultural. Des de jove va participar en moviments parroquials de base, iniciatives artístiques i esportives, en la formació de joves, en el pessebrisme i de manera molt especial a l'Associació de Veïns i Veïnes de Escodines, que va fundar i presidir durant vint anys. En la seva etapa al capdavant de l'entitat, aconseguí un pla comunitari i començà a desplegar diferents serveis de proximitat (Punt Net, Punt d'Atenció, Pol de Cultura...).

El 2005 deixà la presidència de l'AVV Escodines, però continuà treballant pel barri, com a vocal de la junta i president del Club de Jubilats, amb propòsit de donar una empenta a la tasca de la gent gran del barri. 


De tarannà bonhomiós, compromès i perseverant, Perramon també va formar part de la Cambra de Comerç i, en representació de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, va ser membre del Consell d'Administració de la societat municipal FORUM des de la seva creació, el 4 de febrer de 1994, fins al 20 de novembre de 2018, en què va deixar el càrrec per motius de salut.

També va ser membre del Consell de Districte i va donat suport constant i continuat a Ramon Estrada i Jaume Perramon per tenir una Biblioteca Veïnal al barri. De les Escodines. Dins del Consell Municipal de la Gent Gran de Manresa, va participar activament en la Comissió Permanent, i es va implicar en els diversos projectes que s'han desenvolupat durant els darrers anys.

En el ple municipal del 20 de novembre de 2006, el consistori aprovà per unanimitat de tots els grups la concessió de la Medalla de la Ciutat a Agustí Perramon, lliurament que es portà a terme el 9 de febrer de 2007. Per iniciativa de l'AV Escodines, Perramon va rebre la distinció per la seva vinculació al món cultural i associatiu i per haver esdevingut un referent per a moltes associacions de la ciutat i la comarca.

Posteriorment, l'1 d'octubre de 2018, amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, fou distingit també amb el 4t Premi del Consell Municipal de la Gent Gran, al Saló de Sessions de l'Ajuntament. Aquest guardó de caràcter anual reconeix públicament la trajectòria de persones grans que hagin destacat per la seva dedicació al desenvolupament social i comunitari de la ciutat.

El funeral per Agustí Perramon Prunés tindrà lloc aquest diumenge, a les 12 del migdia, a la basílica de la Seu. La corporació municipal de Manresa ha manifestat el condol per la seva pèrdua.

 

Participació