Monistrol omple en les dues primeres visites teatralitzades sobre Joan Carles Amat

El proper diumenge torna a haver-hi l'oportunitat de conèixer el prohom del Renaixement monistrolenc amb una nova visita

Joan Pozo interpretant Joan Carles Amat durant la visita
Joan Pozo interpretant Joan Carles Amat durant la visita | AjMdM
Redacció
10 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:57h
Dos grups de vint persones van seguir diumenge passat l'estrena de les visites teatralitzades a la ruta de Joan Carles Amat a Monistrol de Montserrat. Les visites segueixen en format interpretació, els punts claus d'aquest prohom del Renaixement al municipi, des de l'església de Sant Pere fins a la Font Gran o als aqüeductes que va idear quan era batlle del municipi.

La teatralització de la visita va anar a càrrec de l'historiador local Joan Pozo, que ha glosat la vida de l'il·lustre monistrolenc. El proper diumenge a les 12 del migdia torna a haver-hi l'oportunitat de seguir la visita sortint des de la plaça de l'Església. És imprescindible fer-ne reserva prèvia a l'Oficina de Turisme de Monistrol o escrivint a mdm.turisme@monistroldemontserrat.cat.

Aquests dos primers diumenges s'han programat com una "prova pilot" que s'ampliarà i adaptarà en el futur. L'Ajuntament també té previst a partir de setembre senyalitzar la ruta de Joan Carles Amat al municipi.

Joan Carles Amat (1572-1642) és sobretot conegut a nivell mundial pel seu Tractat sobre la guitarra, que va escriure amb només 14 anys, però com a bon home del Renaixement va cultivar molts altres camps. Com a metge va atendre els monjos del Monestir de Montserrat i va escriure un llibre sobre remeis que es trobava a totes les barberies, que eren els primers centres d'atenció sanitària de l'època. També és seu un llibre amb 400 aforismes del català, i mentre va ser batlle de Monistrol va dissenyar i executar la xarxa d'aigua, inclòs aqüeductes per captar el cabal de la Font Gran.