El F*cking mots proposarà diumenge a Moià l'acostament a la poesia a través del trap

L'acte tindrà lloc al Parc de Moià en l'àmbit de la Festa Major

Redacció
10 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:43h
El festival F*cking mots oferirà aquest proper diumenge al Parc de Moià una fórmula per acostar-se a la poesia des d'una perspectiva diferent. Per remarcar aquesta visió excèntrica del fet poètic, el festival el fusiona amb un fenomen que malgrat pugui semblar antagònic no ho és: el trap. L'experiment consisteix en explorar l'exercici poètic des de formes variades i variables fent ús del que ambdues disciplines tenen en comú: l'ús de la paraula, els F*cking mots que donen nom a l'esdeveniment. 

Fusionar ambdues disciplines és una manera d'esfondrar les barreres que hom té tant de l'un com de l'altre, obstacles edificats sobre nocions preconcebudes i prejudicis. Amb aquesta sinergia es difuminen o gairebé s'esborren les diferències entre alta i baixa cultura, entre l'elit i la classe popular. Per fer-ho es portaran a terme una sèrie d'exercicis de descontextualització on poetes i músics intercanviaran recursos expressius i artístics.

Així, en aquest experiment sonor que és el F*cking mots, es provarà d'apropar —o allunyar— trap i poesia fent ús de diferents formats. El primer serà a les set de la tarda amb la intervenció del periodista i professor de música electrònica Oriol Rosell, que convidarà a percebre el fet poètic des d'una perspectiva diferent amb la xerrada Poesia en brut. Rosell parlarà d'aquella poesia que no té cabuda al zoo de l'excel·lència: pobra, malcarada i bèstia. 

A les onze de la nit començarà l'espectacle en ell mateix. El grup de trap del Moianès Click02 adaptarà i interpretarà poemes de Josep Carner amb estètica i ritmes trap. VNX serà l'altre aparició trapera des de Monistrol de Calders. També s'engegarà un recital de lletres trap-reggaeton en format de lectura poètica per La Rateta ja no escombra l'escaleta. Les poetes Juana Dolores Romero Casanova, Guim Valls, Anna Gas i David Caño llegiran les seves obres sobre bases de trap d'estil Dirty South que punxarà la Nerea Campo. Tot això, anirà acompanyat d'una performance de Fucktupose. 

L'esdeveniment comptarà amb un format reduït que s'emmarca dins dels actes de la Festa Major de Moià, concentrat en unes quatre hores el dia 16 d'agost al Parc Municipal de Moià, un espai ample que permet seguir amb atenció les indicacions en matèria de protecció i seguretat sanitària per tal d'adaptar l'esdeveniment. L'entrada al recinte del festival és gratuïta però l'aforament estarà limitat per aquestes mesures.
Arxivat a