La 29a Festa Major Alternativa de Manresa incorpora la plaça de la Música als seus espais

La festa anticapitalista compaginarà la nova plaça amb la de Puigmercadal i guanyarà activitats de dia per combatre les limitacions imposades pel coronavirus

Membres de l'organització durant la presentació de la 29a FMA
Membres de l'organització durant la presentació de la 29a FMA | Pere Fontanals
05 d'agost del 2020
Actualitzat a les 20:55h
La 29a Festa Major Alternativa (FMA) de Manresa compaginarà la tradicional plaça de Puigmercadal amb la de la Música, a tocar del Conservatori de Música, i aquesta serà una proposta per quedar-se de cara a futures edicions. A causa de la Covid-19, tots dos espais només podran acollir poc més de 120 persones simultàniament, a cada plaça.

Les limitacions que imposen les mesures per combatre el contagi del coronavirus han fet que l'organització de l'FMA es plantegés la incorporació d'un nou espai per donar sortida a un programa que manté la música, la reivindicació i l'autogestió però que també guanya amb activitats de dia. Més espai i més temps entre activitats per vèncer les restriccions.

Així ho han presentat aquest dimecres a la mateixa plaça de la Música, la Clara Sorolla i la Mil·lena Castillo, membres de l'organització. Aquesta edició, que té per lema "Que la normalitat sigui radicalment nova" i que s'allargarà del 22 al 30 d'agost, tindrà limitacions en l'aforament dels actes, que seran de format reduït i en els quals serà imprescindible portar mascareta.

"Sense renunciar a la cultura, la transformació social, i el benestar i les cures fugint de les lògiques capitalistes", la 29a edició de l'FMA tindrà teatre, concerts, poesia, xerrades, el killer, la paella o actes de la Festa Major Infantil. Tot plegat ha fet que la plaça Puigmercadal hagi quedat petita i hagi calgut crear la Terrasseta de l'FMA, o sigui, la plaça de la Música.

De fet, la plaça Puigmercadal acollirà actes el divendres 29 d'agost i el dissabte 30, amb el sopar popular, el pregó i el concert de les Tribade un dia, i concerts de Sad Boys i Juantxo Skalari, l'altra. Està previst que els concerts es puguin seguir en streaming en directe. La resta d'activitats es faran a la Terrasseta de l'Alternativa, excepte el concurs de paelles que es portarà a terme al Parc de la Seu.

A la Terrasseta hi haurà escenari amb poesia, teatre, música i xerrades durant tots els dies de 18 a 22.30h (el dijous 27 s'allargarà fins les 12h de la nit), i el divendres 28 i el diumenge 30 també d'11 a 14h, per als actes de la Infantil. La Terrasseta també comptarà amb servei de beguda i menjar.

Altres actes que es mantenen i que volen seguir potenciant-se són el concurs de paelles el dissabte 28 al Parc de la Seu, així com també activitats que s'allarguen durant tota la FMA, com el concurs de samarretes, la batalla de colles i el joc del Killer (que funcionarà a través d'una aplicació mòbil). També, com ja és habitual, hi haurà samarretes amb el lema d'aquesta edició per col·laborar amb l'autogestió de la Festa. Tota la programació i les inscripcions es poden trobar a la web, que ha estat renovada: fmamanresa.cat.

De la programació habitual de l'Alternativa han caigut del cartell la tradicional falla que acompanya tots els dies la plaça, el Room Escape i el Cercatasques.
 

Programa de la 29a Festa Major Alternativa de Manresa by La muntanya russa on Scribd