Empitjora la salut de Pere Casaldàliga

El bisbe, amb problemes respiratoris, ha estat traslladat a un hospital de Sau Paolo

NacióDigital
05 d'agost del 2020
Actualitzat a les 8:10h
Casaldàliga en una imatge d'arxiu
Casaldàliga en una imatge d'arxiu | Arxiu
La salut del bisbe de Balsareny Pere Casaldàliga ha empitjorat i ha hagut de ser traslladat l'Hospital dels Claretians a Batatais de Sau Paulo, al Brasil. La decisió s'ha produït "degut al seu estat de salut i a la impossibilitat de continuar el tractament a São Félix do Araguaia", segons han fet públic l'Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga i l'Associació Ansa.Casaldàliga estava ingressat a Araguaia a causa de problemes respiratoris agreujats pel Parkinson que pateix i l'edat avançada. Les dues entitats van informar ahir que Casaldàliga estava acompanyat i "ben cuidat" i confiaven que pogués tornar a casa seva el més aviat possible.

Casaldàliga, de 92 anys, és a Brasil des del 1968, quan va fundar una missió claretiana a la regió d'Araguaia, a l'Amazones. Des de l'inici, el bisbe ha impulsat i participat en moviments socials de petits camperols i comunitats indígenes que reclamen el seu accés a la terra i combatre els privilegis dels terratinents.

Un posicionament polític que ha comportat que des de la seva arribada al Brasil, Casaldàliga hagi estat víctima d'amenaces i d'intents d'assassinat.

Casaldàliga és un dels referents de la teologia de l'alliberament i les seves postures favorables a un canvi radical en l'Església catòlica li han suposat problemes al Vaticà. Joan Pau II va cridar-lo a l'ordre durant el seu papat.