El Moianès declara Bé Cultural d'Interès Local Ca l'Espardenyer de Monistrol de Calders

L'Ajuntament recorda la important mobilització que es va produir quan l'anterior govern va voler enderrocar l'immoble

Projecte de millora de Ca l'Espardenyer, a Monistrol de Calders
Projecte de millora de Ca l'Espardenyer, a Monistrol de Calders | AjMdC
Redacció
04 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:24h
L'Ajuntament de Monistrol de Calders ha emès un comunicat on vol fer pública "la seva satisfacció" perquè després d'un any de la seva aprovació inicial al ple del consistori monistrolenc, el ple del Consell Comarcal del Moianès, amb 12 vots a favor, 6 abstencions i un sol vot en contra, va fer l'aprovació definitiva que declara Ca l'Espardenyer Bé Cultural d'Interès Local.

L'Ajuntament vol recordar el gran nivell de mobilització ciutadana que es va produir davant l'amenaça d'enderroc que es va donar la passada legislatura, amb l'aparició d'una plataforma, Salvemcalespardenyer, que va fer nombroses accions, i com la reivindicació de l'interès patrimonial de la casa va aturar els plans d'enderroc del govern de Junts i ERC. Aquests dos partits van accedir al govern la passada legislatura amb una moció de censura marcada per la polèmica entorn de la conservació o enderroc de Ca l'Espardenyer.

L'actual govern està treballant per tenir resolts aviat els inconvenients urbanístics que afecten la casa. Alhora ha encarregat un avantprojecte de rehabilitació que estarà a punt el mes de setembre, i que estarà destinat a sotmetre a participació ciutadana les decisions pel que fa als usos de la casa, amb l'objectiu de disposar a la primavera d'un projecte executiu tancat i del finançament necessari per a una primera fase de rehabilitació.