Treball

Montajes Rus proposa rebaixar els acomiadaments de 248 a 179

Les negociacions entre direcció i comitè d'empresa segueixen sense acord

per Redacció, 4 d'agost de 2020 a les 13:16 |
Treballadors de Montajes Rus a les portes de l'Associació comarcal d'empresaris del Berguedà, on es feia la reunió | Gemma Aleman
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La direcció de Montajes Rus ha plantejat aquest dimarts al comitè d'empresa rebaixar els acomiadaments de 248 a 179, després de negociar amb ICL recol·locar alguns treballadors a la mina de Súria, mantenint-los en plantilla de l'empresa berguedana. La secretària general d'UGT al Bages-Berguedà, Mercè Gòmez ha confirmat, però, que el comitè d'empresa ha rebutjat la proposta per insuficient i la taula de negociació segueix sense acord.

"Volem que tots els treballadors siguin recol·locats a ICL i, si no pot ser, que siguin el mínim d'acomiadaments i en les millors condicions possibles", ha justificat Gómez. Una vintena de treballadors han aprofitat la trobada per concentrar-se a les portes i mostrar el seu rebuig a l'ERO.


Aquest dimarts s'ha celebrat la tercera de les reunions entre la direcció i el comitè d'empresa, que ha durat poc més d'una hora. Segons Daniel Erra, membre del comitè, estan pressionant perquè "els acomiadaments siguin els mínims", encara que lamenta que de moment les negociacions "no van ben encaminades". El comitè d'empresa de Montajes Rus té fins al 23 d'agost per negociar l'ERO. Si arriba el termini, sense acord, la direcció "farà el que cregui", explica Erra.

Montajes Rus va anunciar, el passat dia 21, que acomiadaria 248 treballadors, més de la meitat de la plantilla. Aquest dimarts, en la tercera de les reunions de la taula de negociació, ha rebaixat la xifra a 179. Segons la secretària territorial d'UGT, el que els hi han manifestat des de la direcció és que "després d'estudiar-ho detingudament i parlar amb ICL, han vist que es podien recol·locar a més persones". No obstant això, a parer de Gómez, "creiem que poden ser recol·locats més".


Les negociacions

Segons els membres del comitè d'empresa, de moment les negociacions "no van ben encaminades". Entre els aspectes que està causant més disputa, hi ha el pagament de les indemnitzacions. Aquest dimarts, ha explicat Gómez, s'ha assolit que es pagui 21 dies per any treballat en lloc de 20. També que es faci un pagament inicial del 70% de la indemnització i un segon del 30%, i no el 60 i 40% que inicialment plantejava l'empresa.

Protesta a les portes

Una vintena de treballadors s'han concentrat a les portes de la reunió, celebrada a les instal·lacions de l'Associació comarcal d'empresaris del Berguedà.

Coincidint amb les negociacions, els treballadors de Montajes Rus han engegat mobilitzacions de rebuig a l'ERO. "Mirarem a veure si amb la força dels companys podem aconseguir alguna cosa però la cosa no està gens clara", lamenta Erra, que afegeix que de moment les accions "no han tingut resultat, a veure si a partir d'ara això canvia".

 

Participació