Homicidi

La família de la manresana Montse Careta espera que la reobertura del cas d'Helena Jubany aclareixi el crim

No descarten presentar-se com a acusació particular "per la possible inducció al suïcidi" de la jove bagenca

per Redacció, 3 d'agost de 2020 a les 19:30 |
Halana Jubany, la jove assassinada ara fa 19 anys | TVC
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La família de la manresana Montse Careta ha celebrat la reobertura del cas de la mort d'Helena Jubany i esperen que es pugui arribar a un "veritable final d'aquest procés" i s'aclareixi què va passar. "L'objectiu de la nostra lluita és arribar a la veritat dels fets que es van produir els anys 2001-2002 i que van acabar amb l'assassinat de l'Helena Jubany i, posteriorment, el suïcidi de Montse Careta", han expressat a través d'un comunicat.

La família espera que la reobertura de la causa "porti associada una investigació rigorosa que superi totes les mancances que es van produir en la investigació inicial". La família no descarta personar-se com a acusació particular contra l'autor o autors "per la possible inducció al suïcidi" de Montse Careta.


A través d'un comunicat, la família de Montse Careta –la jove manresana que es va suïcidar a la presó de Wad-Ras mentre es trobava en presó provisional com a possible autora de l'homicidi- ha expressat la seva satisfacció per un procés que "va quedar estroncat fa molts anys". "Considerem que si arribem a la veritat s'arribarà a demostrar la innocència de la Montse, però en qualsevol cas el que volem és saber la veritat", apunten al text.

"Esperem que aquesta reobertura de la causa porti associada una investigació rigorosa que superi totes les mancances que es van produir en la investigació inicia", apunten. A més, creuen que "la societat actual no pot acceptar les negligències que es van produir en el seu moment i creiem que ara hi ha els mitjans i el rigor suficients per completar una investigació profunda que permeti arribar fins al final".


La família de Careta no descarta presentar-se com a acusació particular contra l'autor o autors de la mort de l'Helena Jubany per la possible inducció al suïcidi de Montse Careta "si la nova investigació aconsegueix arribar a demostrar" l'autor o autors dels fets.

 

Participació