Castellbell i el Vilar aprova una ordenança per regular l'accés i l'ús de les rieres

El consistori vol protegir espais naturals com les Tres Basses o la riera de Marganell que fa anys que pateixen actituds incíviques

Redacció
03 d'agost del 2020
Actualitzat a les 8:53h
L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha aprovat una ordenança per regular l'accés i l'ús de les rieres naturals del municipi. El consistori es dota d'una eina per protegir aquests espais que durant els darrers anys han estat víctimes de nombroses actituds incíviques que amenacen la fauna, la vegetació i tot el seu entorn. L'ordenança estableix la prohibició d'acampades, l'abocament de deixalles o l'aparcament en zones protegides, entre d'altres, i preveu sancions d'entre 750 i 3.000 euros.

Context actual

En el marc de la situació de pandèmia actual, l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar va prohibir a principis d'estiu el bany als espais naturals del municipi com a mesura de prevenció i seguretat. El consistori preveu retirar aquesta prohibició quan la situació sanitària torni a la normalitat.

Més regulació

L'ordenança fixa els detalls de les activitats lúdiques permeses als entorns naturals de les Tres Basses i a la riera de Marganell, entre altres espais naturals del municipi. El text estableix la prohibició de fumar o provocar danys en les activitats agrícoles i ramaderes de la zona i abocar qualsevol tipus de substància o objectes a l'aigua. També es regula l'accés dels vehicles a aquests espais, que queda prohibit, i preveu habilitar una zona destinada a l'aparcament.