L'assalta en el portal, en ple passeig, i l'empeny fins a casa on l'agredeix i la intenta violar

Divendres es va celebrar la vista prèvia, però el jutge no va dictar cap mesura cautelar de protecció a la víctima

Primer tram del passeig Pere III
Primer tram del passeig Pere III | Pere Fontanals
02 d'agost del 2020
Actualitzat el 03 d'agost a les 14:19h
Divendres, el jutjat de d'instrucció número 6 de Manresa va celebrar la vista prèvia d'un cas en el qual un home presumptament va assaltar una dona en el portal de casa seva, al passeig Pere III, la va empènyer fins al pis i la va agredir i intentar violar, segons la denúncia que va presentar als Mossos d'Esquadra i a la que ha tingut accés NacióManresa.

Els fets es remunten a primera hora de la tarda del passat 14 de juliol quan la dona tornava a casa seva, al primer tram del passeig Pere III i en arribar al portal va notar que l'empenyien per darrera amb un carret. Segons la seva declaració, quan es va girar va veure que era un rodamón habitual de la zona que amb el carret la va dirigir a l'ascensor i posteriorment al seu pis.

Un cop a casa, l'home la va empènyer fins al sofà i es va estirar a sobre d'ella. La va colpejar a l'ull i quan ella va començar a cridar li va posar un coixí del sofà sobre la cara mentre l'escanyava amb l'altra mà. Fins a tres vegades va apartar i tornar-li a posar el coixí a la cara fins que finalment va començar a colpejar-li les costelles fins al punt de provocar-li una fractura.

Durant aquesta acció l'home li va arrencar la samarreta i es va abaixar els pantalons i els calçotets amb l'altra mà. Segons la denúncia, en tota l'acció l'home només va articular un "tira cap a casa" quan l'empenyia amb el carret i posteriorment un "shhht..." quan es va despullar de cintura cap avall.

Mentre li subjectava el cap contra el sofà boca-terrosa, i la colpejava a les lumbars, l'home va intentar abaixar-li els pantalons a ella sense èxit. Fins que, en un moment donat, ella es va poder girar i va fer-li un cop de peu als genitals, que els portava nusos, i l'home va quedar plegat a terra.

Finalment, va empènyer el carret al replà de l'escala i va fer fora l'home, que va marxar de casa seva.

Tancada a casa sense sortir

Inicialment la víctima no va explicar els fets a ningú ni va sortir de casa en uns dies, fins que el 22 de juliol una amiga va aconsellar-li que ho denunciés als Mossos d'Esquadra, i així ho va fer després de fer-se una revisió mèdica que va concretar que tenia les costelles fracturades.

El jutge, però, ha rebutjat la petició de la víctima de mesures cautelars per a la seva protecció "malgrat que ell continua caminant a diari" per davant de casa seva, segons ha explicat al diari. El jutge ha basat el seu raonament en el fet que "és la paraula d'una contra la de l'altre" i que no hi ha proves mèdiques que confirmin la temptativa de violació, i que "el denunciat va pujar amb ella al pis, sense que ella admeti violència o intimidació", de manera que "al menys a l'inici, la trobada podria ser voluntària". L'home ha quedat en llibertat amb càrrecs.

En el mateix escrit, el Jutjat d'Instrucció número 6 de Manresa s'ha inhibit al número 3, que és el que estava de guàrdia quan van passar els fets.