Vulnerabilitat

Es crea una comissió gestora per fer seguiment dels joves amb vulnerabilitat social de Manresa

La comissió tècnica, formada per Ajuntament i Generalitat, ha començat a treballar per estudiar individualment els casos dels joves que van ser desallotjats dijous de dues finques de la ciutat

per Redacció , 31 de juliol de 2020 a les 23:11 |
Alguns dels catorze joves desallotjats dels pisos als carrers del Cós i Hospital | Pere Fontanals
Arran de la problemàtica viscuda dijous amb motiu del desallotjament d'un pis al carrer del Cós 15 i d'un edifici al carrer Hospital 15 de Manresa, en els quals vivien dos grups de joves amb una alta complexitat, el govern municipal de Manresa ha dut a terme gestions adreçades a fer-li front.

En primer lloc, aquest divendres al matí l'alcalde, Marc Aloy; la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs; i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Calmet, han mantingut una reunió amb la Secretària d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Georgina Oliva. A la trobada també hi ha participat la Delegada del Govern, Alba Camps; i la delegada territorial del departament de Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Mireia Vall.


En aquesta reunió s'ha decidit crear una comissió tècnica transversal, per gestionar els casos de manera individualitzada, i que ja ha fet un primera reunió, al migdia. Formen part d'aquesta comissió tècnics municipals de Serveis Socials, Seguretat Ciutadana i Habitatge; representats de la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut; de la Secretaria de Migracions de la Generalitat; i de la Fundació Althaia, com a referent en l'àmbit de la salut. A la comissió també és previst que més endavant s'hi sumin entitats del tercer sector.


L'Ajuntament de Manresa treballa a fons per atendre de manera individualitzada cadascun dels casos, i donar resposta a una situació d'alta complexitat en què cada cas és diferent i les solucions i els recursos han de ser adaptables. Alhora, considera que és molt important el compromís i la responsabilitat dels joves, tots ells adults, "que s'han de deixar ajudar".

Pel que fa al cas d'aquest dijous, atesa la falta d'allotjament dels joves, l'Ajuntament, d'acord amb l'Associació de Veïns del Barri Antic i Creu Roja, va muntar un recurs d'emergència, on han passat la nit, tal i com va informar NacióManresa.

Tal com es va acordar amb ells, aquest divendres han estat atesos pels Serveis Socials municipals. En concret, nou han estat atesos a l'Espai Jove i dos més, de més edat, han estat atesos al servei d'Acollida.

Per a aquest cap de setmana, l'Ajuntament ha decidit mantenir el recurs d'emergència, que es reforçarà amb més material i equipament per part de la Creu Roja, que també farà un acompanyament sostingut als joves, amb el suport d'Althaia, si és necessari.

A partir d'aquest moment, la comissió gestora de casos treballarà de manera coordinada per donar les respostes individualitzades més adequades a cada cas.

Tota aquesta informació ha estat traslladada als representants de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa.

 

Participació