Mig centenar de treballadors de Montajes Rus bloquegen l'accés a la mina de Súria

Els empleats volen evitar el tancament de les instal·lacions de Vilafruns

Treballadors impedint la sortida d'un cotxe de la mina de Súria
Treballadors impedint la sortida d'un cotxe de la mina de Súria | Gemma Aleman
Redacció
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 22:40h
Mig centenar de treballadors de Montajes Rus han bloquejat, aquest divendres al migdia, els accessos a la mina de Súria en protesta pel tancament de les instal·lacions de Vilafruns, entre Balsareny i Sallent. Això ha provocat que alguns dels camions i vehicles que volien entrar o sortir no ho hagin pogut fer, fet que ha desencadenat alguns moments de tensió. Fa dues setmanes el grup ICL-Iberpotash va anunciar el tancament de la mina de Balsareny-Sallent, fet que suposarà l'acomiadament de prop de 300 treballadors d'empreses subcontractades, 248 dels quals de Montajes Rus i 32 a Himesa.

Dues setmanes després que ICL anunciés el tancament de Vilafruns, els empleats subcontractats de Montajes Rus, que estan veient com s'està començant a desmantellar la mina de Sallent-Balsareny, han optat per bloquejar les instal·lacions de Súria. Ho han fet perquè comencen a veure difícil que es pugui revertir la decisió d'ICL. Durant la protesta, s'han viscut alguns moments de tensió especialment amb treballadors que volien sortir de les instal·lacions i han vist com els hi ho impedien.

"ICL vol tancar Vilafruns si o sí i hem de lluitar fins que no puguem més", ha justificat Raül Riera, representant de CCOO al comitè d'empresa de Montajes Rus. També Santi Calvo, portaveu de la Intersindical al comitè, ha lamentat la situació. Calvo, que va assistir al Fòrum de la Mineria celebrat aquest dimarts, ha assegurat que a hores d'ara "veiem que es parla molt i s'actua poc". Per part d'ICL, ha explica, van sortir propostes "ridícules" pel futur de Vilafruns com seria "envoltar el Cogulló de plaques solars, un parc temàtic o un centre turístic per a famílies" .
Arxivat a