El CIMETIR estrenarà dilluns les obres d'ampliació

Comptarà amb un nou accés, nova zona d'admissions i tres nous consultoris

Alguna de les noves sales del CIMETIR
Alguna de les noves sales del CIMETIR | CSJ
Redacció
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:39h
Seguint el projecte previst per renovar diversos espais i serveis, la Clínica Sant Josep de Manresa estrena aquesta setmana les obres d'ampliació del CIMETIR, el Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació. Unes obres que suposen una ampliació de 300 m2, fent que el CIMETIR ocupi una superfície total aproximada de 700 m2.

A partir de dilluns, el CIMETIR compta amb un nou accés des de l'exterior del recinte de la Clínica, una nova zona d'admissions i tres nous consultoris –un d'ells destinat a Medicina Esportiva– que se sumen als sis consultoris que disposava fins ara. Aquest creixement dels espais del CIMETIR suposen també l'ampliació de les sales d'espera que utilitzen els usuaris. El projecte també inclou una adequació dels espais fins ara existents per tal d'integrar-los a les noves instal·lacions. D'altra banda, per donar resposta a les necessitats de pacients i professionals i seguir millorant els tractaments de rehabilitació, l'espai que fins ara ocupava 
 
El projecte d'ampliació del CIMETIR segueix la línia d'interiorisme definida per la interiorista solsonina Susanna Cots i que ja es va implementar en la reforma de la segona planta de l'edifici principal de la Clínica. Té un pressupost de 418.000 euros (iva inclòs) i s'inclou dins el pla director de la Clínica Sant Josep, per oferir una assistència de qualitat als seus pacients i seguir sent un referent de l'activitat mutual i privada.

El CIMETIR, un cas d'èxit

Aquest projecte d'ampliació del CIMETIR respon a un cas d'èxit. Durant els darrers anys, l'equipament ha viscut un creixement sostingut i des de la Clínica sempre hi ha hagut la voluntat de millorar-ne les instal·lacions per oferir un servei de qualitat, tant per als seus usuaris com per als professionals.

El CIMETIR és un servei de referència per als usuaris d'activitat esportiva, amb especialitats capdavanteres de traumatologia i rehabilitació, i compta amb un equip multidisciplinari format per metges traumatòlegs i especialistes en medicina de l'esport, rehabilitació, fisioteràpia i infermeria.

Pel que fa a les visites de cirurgia ortopèdica i traumatològica, l'any 2018 en va realitzar 40.399 i el 2019 van créixer fins a 42.560. En aquesta mateixa línia de creixement, l'any 2018 es van realitzar 42.203 sessions de rehabilitació, i l'any 2019 se'n van fer 44.769. I, finalment, pel que fa a les revisions medicoesportives que es realitzen al Centre de Medicina de l'Esport, l'any 2018 se'n van fer 1.179, mentre que el 2019 va arribar als 1.233.