Ple Sant Joan de Vilatorrada

Sant Joan de Vilatorrada fa efectiva la seva baixa de l'Associació de Municipis per la Independència

El grup municipal socialista, que va votar a favor amb Alternativa per Sant Joan i Ciutadans, celebra que "el poble torni a ser de tots i de totes"

per Redacció , 31 de juliol de 2020 a les 12:33 |
Ple telemàtic de Sant Joan de Vilatorrada | PSC
Sant Joan de Vilatorrada es donarà de baixa com a membre de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la que era membre des del 2013. El ple municipal ha aprovat aquest dijous donar-se de baixa de l'entitat independentista amb el vot favorable de l'equip de govern (AxSJ i PSC) i de Ciutadans. Compromís amb Sant Joan va optar per l'abstenció, mentre que només els regidors d'ERC i Junts es van mostrar contraris a la decisió.

El grup municipal Socialista es mostra satisfet de fer realitat un compromís electoral primordial "com és garantir la neutralitat del consistori respecte del debat nacional". Un compromís que també es va incloure en el punt segon de l'Acord de Progrés signat pels dos grups que conformen l'equip de govern.


Elia Tortolero qualifica la decisió de "simbòlica" al tractar-se del segon municipi en nombre d'habitants de la comarca del Bages. En paraules de la portaveu socialista, "la política nacional s'ha de fer allà on correspon, que és al Parlament" i afegeix que "les institucions municipals, les més properes al ciutadà, han de vetllar per representar a tothom, no només a una part". 

La portaveu del grup municipal del PSC recorda que ja amb l'aprovació del darrer pressupost municipal es va excloure dotar cap partida econòmica per a l'Associació de Municipis per la Independència, però per fer efectiva la sortida era necessari formalitzar-ho mitjançant la votació del ple municipal. 

 

Arxivat a:
Municipis
Participació