Turisme Manresa es bolca amb una campanya solidària per recompensar l'esforç dels sanitaris

A falta de 10 dies per acabar la campanya ja s'han recaptat més de 18.000 euros

Personal sanitari a la UCI de Sant Joan de Déu durant la pandèmia
Personal sanitari a la UCI de Sant Joan de Déu durant la pandèmia | Althaia
Redacció
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:38h
Recompensar l'esforç del personal sanitari i alhora reactivar turisme i comerç local. Aquest és l'objectiu de la campanya www.recompensemelssantaris.cat.

Visitar el Museu de la Tècnica, el Carrer del Balç, el Parc de la Sèquia i fins a més de 150 propostes de petit format arreu de Catalunya. Els mecenes gaudeixen d'una experiència a canvi de fer una aportació econòmica a través de la plataforma Goteo.org. 

Els col·laboradors que ofereixen aquestes experiències cedeixen el 100% del cost a la campanya solidària i la recaptació final es convertirà en vals moneders pel personal sanitari que només podran gastar en turisme i comerç local.

El personal sanitari s'ha d'inscriure al web de la campanya, prèvia identificació amb el carnet col·legial o el carnet identificador del centre sanitari.

Una campanya transversal

Una iniciativa que impulsa i coordina Fent País, junt amb la col·laboració de FemTurisme.cat i en la què ja s'hi han sumat més de 150 establiments turístics i petits productors del territori que donen les seves experiències. També s'hi han adherit entitats, portals web, organismes públics i mitjans de comunicació.

Molt més que una acció solidària

A banda de recompensar l'esforç del personal sanitari, la campanya vol servir per reactivar comerç i turisme local creant un nou circuit econòmic. El personal sanitari que rebi els vals moneders només els podrà bescanviar en petits establiments turístics i comerç local i, en el moment que un d'aquests receptors vulgui ingressar els vals moneders al seu compte corrent rebrà una penalització. Així, es vol afavorir la circulació de diners entre les empreses del circuit.