La Catalunya Central crea un Consell de Coordinació Territorial de la Covid-19

Integra presidents de consells comarcals i alcaldes de capitals de comarca i municipis importants, i té caràcter setmanal, amb la finalitat de reforçar la comunicació al món local en l'etapa de represa

Redacció
30 de juliol del 2020
Imatge de la reunió constituent del Consell de Coordinació Territorial - Covid-19.
Imatge de la reunió constituent del Consell de Coordinació Territorial - Covid-19. | Govern
Amb la finalitat d'establir criteris comuns de seguiment, informació i comunicació arreu del territori, des del Govern de la Generalitat s'ha emplaçat a constituir per cada àmbit territorial un òrgan col·legiat concretat sota el paraigua i coordinació de les respectives Delegacions Territorials del Govern. D'aquesta manera, s'ha constituït el Consell de Coordinació Territorial de la Catalunya Central - Covid-19, que es reunirà de manera telemàtica un cop per setmana i reforçarà els canals de comunicació entre la Generalitat i els consells comarcals i ajuntaments de la Catalunya Central en l'etapa de represa de la gestió de la pandèmia de la Covid-19.

El Consell de Coordinació s'ha constituït més enllà del treball proactiu de coordinació, informatiu i de comunicació, que es va iniciar i s'ha anat reforçant des d'inicis del mes de març per part de la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, amb el trasllat de normativa, interpretacions, dades objectives i resolució de dubtes i qüestions a conjunts d'agents del territori de la Catalunya Central, amb especial incidència al conjunt de consistoris. Aquest òrgan és complementari a totes les vies existents de seguiment, informació i comunicació, amb caràcter de millora de la prevenció, coordinació i comunicació, i així reforçar l'acompanyament a alcaldesses i alcaldes en la gestió de la crisi al nostre territori.

Al Consell de Coordinació Territorial de la Catalunya Central - Covid-19 hi són convocades les presidències dels consells comarcals del Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès, així com les alcaldies de les capitals de comarca (Manresa, Berga, Moià, Vic i Solsona) i d'altres municipis significatius demogràficament i territorialment: Manlleu, Prats de Lluçanès i Calaf. Per la banda de la Generalitat, hi són convocats els directors i les directores de tots els Serveis Territorials a la Catalunya Central, així com personal tècnic del Servei Català de la Salut, del Departament de Salut i de Protecció Civil.

A la reunió constituent es van tractar, ampliar i revisar conceptes per interpretar correctament els gràfics inclosos als informes diaris d'evolució dels casos de Covid-19 i de la Rt (taxa reproductiva efectiva, o mitjana de casos secundaris que cada subjecte infectat pot arribar a infectar) que fa el Departament de Salut i que la Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central distribueix a tots els ens locals amb caràcter diari. A les dues sessions que s'han celebrat fins al moment s'ha aportat informació actualitzada de la situació epidemiològica a la Catalunya Central, en base a les dades facilitades diàriament pel Departament de Salut, i també s'han revisat les mesures acordades pel PROCICAT aplicables tant a la Catalunya Central com a la resta del país.

La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, ha destacat la seva voluntat de "continuar posant al centre de la gestió de la pandèmia a la Catalunya Central el triple eix consistent en el coneixement, la comunicació i el conjunt de mesures de prevenció. Per fer-ho, és necessari donar continuïtat al treball conjunt i coordinat entre els diferents representants institucionals del territori".