coronavirus

La Catalunya Central crea un Consell de Coordinació Territorial de la Covid-19

Integra presidents de consells comarcals i alcaldes de capitals de comarca i municipis importants, i té caràcter setmanal, amb la finalitat de reforçar la comunicació al món local en l'etapa de represa

per NacióManresa, 30 de juliol de 2020 a les 21:12 |
Imatge de la reunió constituent del Consell de Coordinació Territorial - Covid-19. | Govern
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb la finalitat d'establir criteris comuns de seguiment, informació i comunicació arreu del territori, des del Govern de la Generalitat s'ha emplaçat a constituir per cada àmbit territorial un òrgan col·legiat concretat sota el paraigua i coordinació de les respectives Delegacions Territorials del Govern. D'aquesta manera, s'ha constituït el Consell de Coordinació Territorial de la Catalunya Central - Covid-19, que es reunirà de manera telemàtica un cop per setmana i reforçarà els canals de comunicació entre la Generalitat i els consells comarcals i ajuntaments de la Catalunya Central en l'etapa de represa de la gestió de la pandèmia de la Covid-19.

El Consell de Coordinació s'ha constituït més enllà del treball proactiu de coordinació, informatiu i de comunicació, que es va iniciar i s'ha anat reforçant des d'inicis del mes de març per part de la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, amb el trasllat de normativa, interpretacions, dades objectives i resolució de dubtes i qüestions a conjunts d'agents del territori de la Catalunya Central, amb especial incidència al conjunt de consistoris. Aquest òrgan és complementari a totes les vies existents de seguiment, informació i comunicació, amb caràcter de millora de la prevenció, coordinació i comunicació, i així reforçar l'acompanyament a alcaldesses i alcaldes en la gestió de la crisi al nostre territori.


Al Consell de Coordinació Territorial de la Catalunya Central - Covid-19 hi són convocades les presidències dels consells comarcals del Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès, així com les alcaldies de les capitals de comarca (Manresa, Berga, Moià, Vic i Solsona) i d'altres municipis significatius demogràficament i territorialment: Manlleu, Prats de Lluçanès i Calaf. Per la banda de la Generalitat, hi són convocats els directors i les directores de tots els Serveis Territorials a la Catalunya Central, així com personal tècnic del Servei Català de la Salut, del Departament de Salut i de Protecció Civil.

A la reunió constituent es van tractar, ampliar i revisar conceptes per interpretar correctament els gràfics inclosos als informes diaris d'evolució dels casos de Covid-19 i de la Rt (taxa reproductiva efectiva, o mitjana de casos secundaris que cada subjecte infectat pot arribar a infectar) que fa el Departament de Salut i que la Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central distribueix a tots els ens locals amb caràcter diari. A les dues sessions que s'han celebrat fins al moment s'ha aportat informació actualitzada de la situació epidemiològica a la Catalunya Central, en base a les dades facilitades diàriament pel Departament de Salut, i també s'han revisat les mesures acordades pel PROCICAT aplicables tant a la Catalunya Central com a la resta del país.


La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, ha destacat la seva voluntat de "continuar posant al centre de la gestió de la pandèmia a la Catalunya Central el triple eix consistent en el coneixement, la comunicació i el conjunt de mesures de prevenció. Per fer-ho, és necessari donar continuïtat al treball conjunt i coordinat entre els diferents representants institucionals del territori".

 

Participació