L'Escola Oberta d'Estiu de Cardona es reinventa pel coronavirus

Els territoris en els quals es desplega el Projecte ICI s'han adaptat al nou context apostant per impulsar accions inclusives en format virtual i presencial

Cardona acull una de les dotze Escoles Obertes d'Estiu
Cardona acull una de les dotze Escoles Obertes d'Estiu | FlCaixa
Redacció
29 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:54h
Les Escoles Obertes d'Estiu arrenquen per als veïns dels 12 territoris catalans, entre els quals Cardona, on es desenvolupa el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI), impulsat per la Fundació "la Caixa", juntament amb entitats locals i administracions. A causa del nou context derivat de la pandèmia, les entitats locals s'han reinventat i han apostat per impulsar un format híbrid que els ha de permetre fer activitats a l'aire lliure i també accions virtuals basades en les noves tecnologies.

D'aquesta manera, els territoris ofereixen alternatives gratuïtes que permeten continuar treballant en l'aprenentatge dels veïns i veïnes de la societat quan els processos educatius s'interrompen amb les vacances d'estiu. S'estima que més de 6.000 persones se sumaran aquest any a les accions impulsades al conjunt dels 36 territoris d'Espanya.

"Davant d'una situació com l'actual, és important que les comunitats estiguin unides i enfortides. Amb les Escoles Obertes d'Estiu volem que no quedi ningú enrere, i gràcies als nous formats dels tallers podem avançar junts", ha destacat el subdirector general de la Fundació "la Caixa", Marc Simón.

L'Escola Oberta d'Estiu és un lloc de trobada, diàleg, joc i creació, que es concreta en un conjunt ampli i divers de tallers, activitats lúdiques i d'oci que estan connectades amb els reptes de la comunitat: millora de la convivència intercultural, promoció de la salut, esport, consciència mediambiental, millora de l'entorn, animació a la lectura, creació artística…
Arxivat a