El PSC demana a Educació que es faci càrrec de l'increment de personal a les escoles per la Covid-19

Els socialistes recorden que la Generalitat "rebrà importants ajuts" del govern central pel coronavirus

per Redacció , 29 de juliol de 2020 a les 09:40 |
Estudiants abans de començar el primer examen de selectivitat al Campus Catalunya de la URV | ACN
El PSC de les comarques interiors mostra el seu desacord amb les instruccions del departament d'Educació als ajuntaments de cara al curs 2020-21 amb la finalitat de minimitzar el risc de contagi del coronavirus a les escoles.

Els socialistes acusen el Govern de la Generalitat de practicar l'"ordeno y mando" quan demana que s'ampliï l'accés als centres obrint totes les portes disponibles i que s'augmenti la freqüència de neteja, fets que comporten la contractació de més personal que ha d'anar a càrrec dels consistoris.


El PSC defensa que aquesta ampliació de despesa és "financerament insostenible" per als ajuntaments i que, en tot cas, caldria "diàleg entre les administracions" per fer aquest increment de personal sostenible.

Les competències en matèria d'educació són de la Generalitat i els ajuntaments ajuden en el manteniment i els serveis bàsics, però, segons reivindica el PSC, "qualsevol modificació en el règim establert ha de ser negociat i pactat entre les parts", compensant als consistoris pels costos extraordinaris que suposa.


A més, el PSC recorda que "la Generalitat rebrà del govern central importants ajuts per fer front a la Covid-19, molts dels quals destinats a l'àmbit educatiu".

 

Participació