El Consell Comarcal demanarà la reobertura dels consultoris mèdics que encara es troben tancats

El PSC, que va presentar la moció, ha mostrat la seva "gran sorpresa" per la postura d'ERC i Junts, que es van abstenir

Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del Bages
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del Bages | CCBages
Redacció
28 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:16h
El ple del Consell Comarcal del Bages, celebrat aquest dilluns, ha aprovat una moció del PSC que demana la reobertura dels consultoris mèdics que encara es troben tancats des de la declaració de l'estat d'alarma. La moció va ser aprovada amb els vots favorables del mateix PSC, de la CUP, els comuns i Ciutadans i l'abstenció de les dues formacions de govern, ERC i Junts per Catalunya.

La portaveu del PSC, Montserrat Badia, ha argumentat que els consistoris porten 5 mesos tancats, amb derivació cap a ambulatoris de Manresa, i tenint en compte "el gran nombre de persones grans que tenim en tots els pobles, sense oblidar la gran importància d'aquests consultoris per a detectar d'immediat, possibles contagis". "No pot ser que el govern de la Generalitat consideri normal tenir tancats 447 consultoris mèdics, a tot Catalunya, entre els quals els de la comarca del Bages", ha conclòs.

Ja després del ple, el PSC ha mostrat la seva "gran sorpresa" per l'abstenció d'ERC i Junts per Catalunya en "un tema tan important i rellevant" com el de exigir a la Generalitat "prestar un servei essencial de forma presencial en tots els municipis de la comarca".

Des del govern comarcal, Eloi Hernàndez ha justificat l'abstenció assegurant que "des de primers de maig estem en contacte amb la gerència de l'ICS i de CatSalut per treballar en aquest sentit". Precisament aquest dimecres tindran una nova reunió amb l'ICS. "També hem de tenir en compte la nova situació que viu ara mateix Catalunya, que ens ha de fer ser cautelosos", ha afirmat. "També érem plenament conscients que amb la nostra abstenció la moció s'aprovaria igualment", ha reblat.