Santpedor tanca amb nota les festes de Santa Anna, marcades per la prevenció per la Covid-19

Es van anul·lar actes que no garantien la seguretat o bé la distància i es van celebrar activitats tradicionals, a l'aire lliure

La ballada de sardanes es va substituir per un concert de la cobla Els Lluïsos
La ballada de sardanes es va substituir per un concert de la cobla Els Lluïsos | AjStp
Redacció
27 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:25h
Santpedor ha pogut celebrar la festa de Santa Anna del 2020 marcada per les prevencions per evitar la propagació de la Covid-19. Amb un programa reduït i ajustat a les necessitats de seguretat s'ha pogut celebrar aquest cap de setmana bona part dels actes que tradicionalment es feien per celebrar Santa Anna.

La idea inicial de poder fer actuacions que es van deixar de fer per la festa major es va haver de descartar novament davant la situació de rebrots de la pandèmia en alguns punts de Catalunya. Així es va optar per esponjar les activitats de la festivitat de Santa Anna i ja dissabte al matí hi va haver a la plaça Gran una actuació infantil amb el grup la Tresca i la Ventresca i una mostra de cultura popular. Cadires separades per mantenir la distància, mascaretes i precaució d'organitzadors i participants.

Per la tarda, en un acte molt emotiu al cementiri municipal, es va inaugurar l'Arbre dels records, un espai per a les famílies que han patit una pèrdua gestacional o neonatal. És un indret que convida la reflexió i facilita l'elaboració del dol. L'acte que va comptar amb la presència de l'alcalde i la regidora de Serveis Socials, i també va comptar amb representants de l'entitat Little Stars. L'acte que es va tancar amb l'enlairament de globus blancs.

A un altre espai, a la plaça Gran, es va poder escoltar el concert de Sant Jaume amb el Raül i l'entrega de l'ofrena a Santa Anna.

Diumenge es van fer, com ja és tradicional les matinades pel casc antic de la vila a càrrec dels Grallers de Santpedor i la caminada primer fins a l'ermita de Sant Francesc i d'allà fins a Santa Anna, però es va decidir que aquest any no es portaria el penó ni es faria l'avituallament a la Riereta ni la botifarrada popular en arribar. Si es va mantenir el servei de trenet gratuït fins a l'ermita de Santa Anna. A Santa Anna, es fa celebrar una missa presidida per la bandera de Santpedor amb l'ofrena del poble i un record a les persones que ens han deixat durant aquest any. Per la tarda, concert de Sardanes i música per cobla amb la Cobla Els Lluïsos. Van interpretar la sardana A Santa Anna de Claret de Joan Lázaro.
Arxivat a