El PSC recorda que l'ús indegut de l'edifici Impuls va significar la pèrdua de 2,4 milions en subvencions europees

Felip González exposa que aquest dimecres el Consorci del Parc Central que gestionava l'operació, va decidir autodissoldre's

El portaveu del grup municipal del PSC, Felip González
El portaveu del grup municipal del PSC, Felip González | Pere Fontanals
Redacció
25 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:09h
Després que l'Ajuntament de Manresa hagi anunciat la compra del dret de superfícies de l'edifici Impuls del Parc Tecnològic a l'INCASÒL, el grup municipal del PSC ha emès un comunicat en el qual recorda "el que no diu l'Ajuntament sobre la llarga i trista història d'aquest edifici". Segons el Portaveu socialista, Felip González, "sembla que el govern Aloy tampoc no vol recordar la pèrdua de més de 2,4 milions d'euros en subvencions FEDER per no haver donat compliment al projecte original de crear en ell un niu d'empreses tecnològiques d'alt valor afegit".

"En comptes d'això -prossegueix González- l'Ajuntament va decidir rellogar l'edifici a tres empreses que la justícia ordinària ha considerat en repetides sentències que no eren les adients per al compliment dels objectius originaris del projecte subvencionat per Europa".

"No diu res l'Ajuntament aquest divendres sobre aquesta milionada perduda. No deuen haver considerat necessari recordar aquesta part de la història de l'edifici, igual que en el seu moment l'equip de govern de CiU va haver de reconèixer que havia amagat les revocacions de les esmentades subvencions europees que vam haver de descobrir pel nostre compte".

Quan el PSC va denunciar aquelles revocacions, el Govern municipal es va excusar en què la crisi econòmica de 2008 havia fet impossible trobar estadants tecnològics i que, per això, va llogar l'edifici a La Caixa, a Deporvillage i a UVE Solutions per, com a mínim, poder mantenir l'edifici, malgrat que això suposés la pèrdua dels Fons FEDER.

Dimecres passat, com a punt i final "a aquesta trista història", el Consorci del Parc Central que gestionava l'operació, va decidir autodissoldre's. "Fet que curiosament també ha estat obviat en la informació pública que s'ha donat al fet". A partir d'ara l'Ajuntament es fa càrrec ell sol de l'edifici que acaba de comprar, perquè de fet ja ho feia de facto perquè la resta de socis de l'operació o bé han desaparegut (Caixa de Manresa), o bé estan en concurs de creditors (Projectes Territorials del Bages), o bé han manifestat que no hi volen ser (Cambra de Comerç).