El Kursaal tancarà diumenge la temporada amb l'estrena d'«El silenci dels telers»

L'obra s'havia d'estrenar a Gironella el 15 de març però amb la irrupció de la Covid-19 s'estrenarà a Manresa

Les actrius protagonistes de l'obra, Maria Casellas i Andrea Portella, de l'obra
Les actrius protagonistes de l'obra, Maria Casellas i Andrea Portella, de l'obra | Promocional
Redacció
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:36h
La programació de juliol al teatre Kursaal es clourà amb l'estrena d'El silenci dels telers, aquest diumenge 26 de juliol a les 19 h; un muntatge que a partir de la vida de quatre dones dona a conèixer la vida de les colònies tèxtils catalanes. Ferran Utzet dirigeix a Maria Casellas i a Andrea Portella en aquest text que ha escrit Anna Maria Ricart, inspirat en el llibre l'Assumpta Montellà El silenci dels telers. El muntatge s'havia d‘estrenar a Gironella el 15 de març i fer gira per diferents municipis de la Catalunya Central –entre els quals Manresa- abans de fer temporada a Barcelona, però amb la irrupció de la Covid19 l'estrena serà, finalment, aquest diumenge a la sala gran del teatre Kursaal.

La Teresa, la Pilar, la Dolors, la Maria són dones que van treballar i viure a les colònies tèxtils. Elles, juntament amb altres dones, prenen la paraula i ens narren les vivències del dia a dia a la fàbrica, de les rutines de treball que hi havia a la colònia i de l'estructura jerarquitzada que es vivia en aquests nuclis de població.

A partir del llibre d'Assumpta Montellà, que recull testimonis reals de diferents generacions, les dues actrius que protagonitzen l'obra mostraran les veus d'aquestes dones -algunes més favorables a la vida de la colònia que altres-. Elles van ser el motor de la indústria catalana i les que van fer créixer aquest patrimoni que tenim a les comarques d'interior, les colònies industrials. Uns microcosmos que guarden, amb les seves històries, la memòria de tot un segle.

Les entrades per aquests espectacle són a la venda per internet i a taquilles, de dimarts a divendres i de les 11h a les 13h. Tenen un preu de 15 euros (12 euros majors de 65 anys i 6 euros amb el Carnet Galliner i menors de 25 anys). 

Les mesures de seguretat i higiene estaran garantides, i l'espai quedarà reduït al 50% el seu aforament i on, de moment, serà obligatori fer ús de mascareta durant la funció.