El Govern aprova l'ampliació i reforma de l'Institut Escola de Castellterçol per 4 milions d'euros

A banda, Educació ja té previstes altres actuacions, entre les quals a Sant Fruitós de Bages i Santpedor

per NacióDigital , 21 de juliol de 2020 a les 18:17 |
El conseller Bargalló durant la roda de premsa | Govern
El Departament d'Educació ha modificat el Pla Econòmic i Financer d'Inversions (PEF) en construccions escolars amb la incorporació de 17 noves actuacions arreu del territori per un import total de 91.002.142,30 euros, que s'edificaran a través de l'empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat). D'aquestes, una es realitzarà a la Catalunya Central, per un valor de 4.070.000 euros. Concretament, correspon a les obres d'ampliació i reforma de l'Institut Escola de Castellterçol.

A banda d'aquesta nova actuació, a la Catalunya Central, Educació compta amb sis obres, que ja s'estan construint o bé que ja disposen de disponibilitat pressupostària, a les poblacions de El Bruc, Gurb, Igualada, Sant Fruitós de Bages, Santpedor i Solsona.


- El Bruc: Escola El Bruc
- Gurb: Institut Gurb

- Igualada: Institut Badia Margarit
- Sant Fruitós de Bages: Escola Pla del Puig
- Santpedor: Escola La Serreta
- Solsona: Escola El Vinyet

Un total de 17 noves construccions a Catalunya

De les 17 noves obres que es faran arreu del territori, un total de 10 són de nova construcció i 7 són de gran reforma i ampliació. Aquestes se sumen a les 71 obres que ja està impulsant el Departament, 15 de les quals a través de convenis de construcció acordats amb ajuntaments.

A banda, s'ha ampliat la partida de les obres de reformes d'ampliació i millora (RAM) amb un total de 75 milions d'euros fins l'any 2026. El RAM del 2020 s'incrementa a 17 milions d'euros.

També s'ha aprovat la dotació de 21 milions d'euros per a desenvolupar un Pla d'ampliacions per fases per donar resposta a les necessitats d'escolarització i evitar instal·lar construccions provisionals.

Aquest PEF incorpora una modificació de la definició de l'Institut Escola Sala Badrinas de Terrassa, de l'Institut Salvador Sunyé de Salt, de l'institut La Sagrera de Barcelona i de l'escola Trenta Passos de Barcelona. 

L'increment del PEF Inversions del Departament d'Educació, amb totes aquestes modificacions i altres adaptacions de les construccions ja existents, és de 201.224.392 euros.
 

Participació