El Kursaal proposa una programació «flexible» i a només dos mesos vista per adaptar-se a la covid-19

Les entrades per a la propera temporada es començaran a vendre a finals d'agost

Jordi Basomba, gerent del Kursaal, i Joan Morros, responsable de programació
Jordi Basomba, gerent del Kursaal, i Joan Morros, responsable de programació | Estefania Escolà
Redacció
21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:53h
El teatre Kursaal de Manresa continua la seva aposta per la cultura malgrat el context de crisi actual per culpa de la covid-19. L'equipament ha decidit programar una vintena d'espectacles per als mesos de setembre i octubre. Es tracta d'una programació "flexible", segons el gerent de l'equipament, Jordi Basomba, i que es fa amb només dos d'antelació per si cal adaptar-se a la covid-19 i realitzar canvis d'última hora. De fet, les entrades no es posaran a la venda fins a finals d'agost per si cal realitzar canvis d'aforament. Malgrat que ara la capacitat podria ser del 100%, les entrades es venen deixant sempre una butaca buida al costat de cada espectador i, com a màxim, es poden comprar sis butaques juntes.

"No té sentit fer una programació a quatre mesos vista amb la incertesa que hi ha ara mateix". El gerent de Manresana d'Equipaments Escènics, Jordi Basomba, té clar que la flexibilitat ha de ser, a partir d'ara, una premissa necessària a l'hora de programar. També a l'hora de posar les entrades a la venda. "Preferim tenir-ho tot més clar per respectar els aforaments permesos a cada moment", assegura.

La programació per a l'octubre i novembre és "diversa" i es concentrarà, en gran part, a la sala gran i la sala petita del Kursaal. Mantindrà la reducció de l'aforament i totes les mesures sanitàries establertes que ja s'han posat en pràctica en la programació d'aquest mes de juliol.

De fet, durant aquest juliol, Basomba ha explicat que els espectacles programats han estat exitosos, amb l'aforament permès pràcticament ple o ple del tot. "Això demostra que la gent té ganes de teatre i de cultura", assegura.

Entre els espectacles programats, hi haurà els concerts d'Els Amics de les Arts o la Novena de Beethoven amb l'Orquestra Camera Musicae i l'Orfeó Català, el monòleg El Gallardo Español d'en Peyu o l'obra Alguns dies d'ahir de Jordi Casanovas.