mines

El Consell Comarcal reitera a ICL la necessitat que l'activitat minera sigui sostenible al territori

El Fòrum de la Mineria de la Catalunya Central previst per al setembre s'ha avançat a dimarts vinent, dia 28 de juliol

per Redacció, 20 de juliol de 2020 a les 16:06 |
Reunió al Cosell Comarcal del Bages | CCBages
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Bages ha estat l'escenari aquest dilluns al matí de la trobada institucional per debatre i actualitzar la situació de la mineria al territori. Els esdeveniments dels darrers dies, amb l'anunci divendres passat part part d'ICL del tancament de la mina de Vilafruns, han estat els temes centrals d'una reunió que ha comptat amb la participació dels representants de l'empresa ICL, de la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, del president del Consell d'Alcaldesses i Alcaldes del Bages, Eloi Hernàndez, dels alcaldes dels municipis de la conca minera i de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps.

En el marc de la reunió, s'ha analitzat la situació de la mineria al territori i els escenaris de futur que s'obren. L'empresa ha explicat que està treballant en un pla de viabilitat que afecta la totalitat de la seva activitat al Bages i que aquest ha de servir per trobar alternatives a la situació actual. El Consell ha expressat la seva sorpresa i preocupació per l'anunci del tancament, i ha manifestat la voluntat de treballar conjuntament amb tots els agents implicats per buscar solucions.


Mineria sostenible

El Consell Comarcal del Bages ha reiterat la necessitat que l'activitat minera al territori sigui sostenible però, sobretot "que el tancament de Vilafruns tingui el mínim impacte possible pel que fa a llocs de treball", ha apuntat la presidenta de la institució, Estefania Torrente, que ha afegit que "des del Consell Comarcal ens posem a disposició de tots els treballadors que han perdut la feina".


Fòrum de la Mineria

La nova trobada del Fòrum de la Mineria de la Catalunya Central, prevista per al mes de setembre, es farà finalment la setmana vinent, el dimarts 28 de juliol. Segons Torrente, "el Fòrum de la mineria és l'instrument que tenim per posar sobre la taula tots els temes que ara ens preocupen". En paral·lel, el Consell Comarcal del Bages traslladarà els punts tractats en la reunió d'aquest dilluns a la junta de portaveus d'aquesta tarda i es preveu que al llarg d'aquesta setmana es puguin mantenir reunions amb la delegació del govern i els departaments d'Economia i de Treball per parlar de la situació.

 

Participació