L'Ajuntament de Manresa presenta «Sembla mentida», un relat sobre el confinament escrit a onze mans

La proposta forma part del treball de les persones participants a l'Espai Creatiu "El microrelat, un petit gran gènere", realitzat al Centre Cívic Selves i Carner

Redacció
18 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:41h
La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa presenta alguns tastets de Sembla mentida, un relat sobre la teoria del confinament escrit conjuntament per les persones participants a l'Espai Creatiu El microrelat, un petit gran gènere, realitzat al Centre Cívic Selves i Carner. El relat es podrà veure on-line, del 17 al 22 de juliol, al Facebook i l'Instagram de CulturaManresa i a partir del dia 23 de juliol, per la festa literària del Dia del Llibre i de la Rosa, es podrà descarregar el text íntegre a través de les mateixes xarxes socials.

L'autoria del relat és de l'autodenominat Col·lectiu Se'ns fa Curt, format per les persones participants i la dinamitzadora de l'Espai Creatiu. Els vídeos s'han realitzat amb la col·laboracio del Grup de Teatre Els Carlins i Únics Comunicació, de Manresa.

La regidoria de Cultura va engegar el maig de 2019, dins la programació sociocultural del Casal de les Escodines i del Centre Cívic Selves i Carner, el projecte Espais Creatius, una proposta amb l'objectiu de vincular una temàtica transversal o efemèride, poder-hi reflexionar i desenvolupar diverses pràctiques artístiques a través d'un petit procés creatiu grupal.

Espai Creatiu El microrelat, un petit gran gènere

L'Espai Creatiu El microrelat, un petit gran gènere, dinamitzat per Zulima Martínez, filòloga i escriptora, és una proposta dinàmica i creativa d'escriptura, adreçada a joves i adults, que es va iniciar quinzenalment el novembre 2019 al Centre Cívic Selves i Carner (i virtualment durant el confinament) i va finalitzar el passat mes de juny.

Jocs literaris per perdre la por al full en blanc i la lectura de textos dels grans mestres del microrelat han estat la base per tal d'anar confeccionant material escrit propi, que es compartia i comentava conjuntament a classe.

Les deu persones participants i la conductora del taller, durant el confinament van mantenir el contacte i es va anar gestant, via videoconferència, de manera gairebé espontània i com a divertimento un relat conjunt de ficció sobre el confinament.

Els darrers retocs s'han fet a les sessions presencials del juny i el resultat de tot plegat és un relat d'una trentena de pàgines que es podrà descarregar a les xarxes socials a partir de la festa literària del proper 23 de juliol.

Nou Espai Creatiu d'escriptura

Es preveu l'inici d'un nou Espai Creatiu d'escriptura quinzenal als centres cívics de l'Ajuntament de Manresa de l'octubre de 2020 al juny de 2021. Les inscripcions es podran fer a partir de mitjans de setembre. S'informarà oportunament dels llocs d'inscripció i altres detalls de la proposta a les xarxes de Manresa Cultura, a http://www.manresa.cat i http://www.manresacultura.cat.