La CGT fa una crida a «prendre el control i l'explotació» de la mina de Vilafruns

Els anarcosindicalistes proposen seguir treballant en la retirada dels runams del Cogulló i la Butjosa

El Cogulló de Sallent
El Cogulló de Sallent | Estefania Escolà
Redacció
18 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:04h
La federació local de la CGT ha emès un comunicat on reconeix sentir "molta ràbia i tristor" per la notícia del tancament definitiu de la mina de Vilafruns a Sallent i Balsareny per part d'ICL Iberia. El sindicat diu que l'empresa marxa "després d'haver explotat i enverinat el nostre territori" i d'haver "hipotecat" el futur d'aquesta i les properes generacions.Afegeix que "deixa un rastre de misèria i de futur incert" als treballadors i els pobles del seu entorn.

Tot i així, la CGT fa una crida a "lluitar" per "recuperar el control i explotació de la mina per part dels treballadors" i poder explotar els recursos "de forma respectuosa amb el territori i les futures generacions". El sindicat convida els treballadors "a agafar el control dels seus llocs de treball per crear una eina d'unitat i consciència de classe".

Com a exemple proposa seguir treballant en la retirada dels runams del Cogulló i la Butjosa "per millorar el territori" i "controlar la riquesa que nosaltres mateixos produïm".

Per tot plegat fa una crida "a tothom que viu a la comarca i voltants a solidaritzar-se" i a lluitar per la defensa de la mina i el futur d'una comarca de tradició obrera.