Manresa continuarà celebrant l'acte institucional de l'Onze de Setembre amb l'estelada

Felip González, del PSC, retreu a l'alcalde que digui que "vol governar per a tots els manresans", però que no ho acompanyi amb fets

La pubilla i l'hereu de Manresa durant l'ofrena floral de la Diada 2019 a Manresa
La pubilla i l'hereu de Manresa durant l'ofrena floral de la Diada 2019 a Manresa | AjM
17 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:56h
L'ampla majoria independentista del ple de l'Ajuntament de Manresa va rebutjar dijous la proposició del PSC perquè l'acte institucional de l'Onze de Setembre se celebrés amb la Senyera i no amb l'estelada com es fa des de 2013. "He volgut presentar-ho com a moció perquè llavors la implantació de l'estelada també es va presentar amb una moció", ha explicat el portaveu socialista Felip González.

La presentació de la moció per part de González va ser breu degut a que ja l'havien explicat que els partits independentistes hi votarien en contra. "Estic trist i decebut", ha explicat. "Nosaltres estem disposats a anar a l'acte si hi ha la Senyera, encara que alguns ens insultin i els parlaments institucionals siguin abraonats", ha remarcat.

Veient, però, el sentit del vot dels grups independentistes, González ha comentat que "tornarem a celebrar la Diada en algun municipi de la comarca on estigui presidida per una Senyera, com vàrem fer a Moià anys enrere, poble de Rafael Casanova, amb alcalde republicà i amb un parlament de Joan Tardà que hauríem subscrit en el 95%".

En la seva segona intervenció, González ha retret al nou alcalde Marc Aloy que en el seu discurs d'investidura -"un molt bon discurs"- digués que volia governar per a tots els manresans, "però que això no vingui acompanyat de fets".

En el mateix sentit es va pronunciar el portaveu de Ciutadans, Andrés Rojo, que ha posat sobre la taula que "hi ha molts no independentistes manresans que també són catalans" i que no tenen cap problema amb la Senyera, però sí amb l'estelada.

Per part de Fem Manresa, Gemma Boix ha assegurat que "en aquests moments de forta repressió per part de l'Estat no tindria cap mena de sentit despolititzar l'acte". En aquest aspecte ha afirmat que no volen tornar a l'època en que la celebració de la Diada es feia amb un acte "folklòric".

Per part del govern municipal, el republicà Pol Huguet ha retret al PSC que hagi estat tant temps "fugint de mocions sobre simbolisme i identitat i ara ens en presenti una per una bandera". "Hi ha qui vol desnaturalitzar la Diada traslladant-la a Sant Jordi" ha dit en referència a Ciutadans, "si volen ajudar-nos amb la independència, li asseguro que a l'endemà ja no hi haurà estelada al pal", ha reptat el PSC.

González ha recordat que "l'estelada fa mesos que no hi és a la plaça Onze de Setembre, i no hi és perquè s'han cansat de reposar-la cada dos per tres". En aquest sentit, ha comparat bla situació amb la Senyera de plaça Catalunya: "sense justificar res, fixi's que a la plaça Catalunya ningú no despenja la Senyera".