L'Agència Tributària de Catalunya ajudarà l'Ajuntament de Manresa en els cobraments en executiva

Tots els partits excepte Ciutadans voten a favor de la signatura del conveni que inclou també l'intercanvi d'informació i la formació en matèria tributària de tècnics municipals

Ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous
Ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous | AjM
16 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:58h
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat aquest dijous la signatura d'un conveni amb l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) en tres dels quatre serveis que ofereix: el suport en la recaptació en executiva, l'intercanvi d'informació i la formació en matèria tributària del personal de l'Ajuntament. Tots els grups hi han votat a favor excepte Ciutadans que hi ha votat en contra.

Com ha explicat el regidor d'Hisenda Valentí Junyent, l'adhesió a l'ATC "millorarà l'eficàcia i l'eficiència de la recaptació en executiva dels impostos, taxes i preus públics de l'Ajuntament ja que es podrà accedir als béns que la persona morosa tingui fora de l'àmbit municipal". Junyent també ha explicat que per ara no es plantegen l'acord per tenir finestreta única "perquè tècnicament és molt complicat i l'ATC ja té una oficina a la ciutat".

Andrés Rojo, de Ciutadans, ha explicat que el seu grup hi votaria en contra perquè consideren que aquest conveni s'hauria de signat amb la Diputació "que tenen més experiència en aquest àmbit" i perquè "vista l'experiència, no tenim confiança en l'ús que pot fer la Generalitat de les dades dels manresans que els facilitem".

Jordi Trapé, de Fem Manresa ha acusat Ciutadans d'"identitaris espanyols" per la seva negativa a votar a favor de l'adhesió de l'Ajuntament a l'ACT. "No s'enganyin, el que a vostès els molesta és signar un conveni amb la Generalitat", els ha etzibat, "i no han parat fins a trobar l'excusa de la Diputació". "Si l'Estat necessita dades les pot robar amb un software", li ha dit.

Per la seva part, el socialista Felip González, ha volgut treure ferro a l'assumpte polític: "és una eina atrapa-morosos", ha afirmat. "Estem parlant de molts diners, de centenars de milers d'euros, i d'una cosa més important: de fer justícia amb els que sí que paguem els impostos", ha explicat.

Junyent, en la ronda final ha volgut destacar que "el problema no són els que no poden pagar els impostos, sinó els que, podent pagar, fan tot el possible per no fer-ho".

La comissió que cobra l'ATC -que és la mateixa que cobraria la Diputació- és del 16,67%, o sigui, una sisena part de l'import del rebut a cobrar.