El Kursaal acollirà diumenge amb les entrades exhaurides l'espectacle «Suite Toc Núm. 6»

L'espectacle-concert desestigmatitza les malalties mentals

El Kursaal acollirà diumenge «Suite Toc Núm. 6»
El Kursaal acollirà diumenge «Suite Toc Núm. 6» | Promocional
Redacció
16 de juliol del 2020
Actualitzat el 17 de juliol a les 15:10h
La programació de juliol al teatre Kursaal, continua diumenge a les 19h a la sala gran amb un espectacle-concert protagonitzat per les germanes Clara i Ariadna Peya Suite Toc Núm. 6, que ja té exhaurides les entrades. El muntatge desestigmatiza les malalties mentals i treu a al llum el tema tabú de la salut mental. Cal recordar que les mesures de seguretat i higiene estaran garantides, i l'espai quedarà reduït al 50% el seu aforament i serà obligatori fer ús de mascareta durant la funció.

Quins són els paràmetres que estableixen una societat sana? Les Impuxibles, la companyia de les germanes Clara i Ariadna Peya, han creat amb Judith Pujol i María Velasco un concert, un espectacle, un espai fronterer d'identitats velades per donar llum a un tema silenciat i amb poc espai en la nostra societat: la simptomatologia del TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu). Una aproximació en primera persona a la perifèria dels discursos oficials i una reivindicació dels col·lectius silenciats i la desestigmatització dels trastorns mentals. Una diagnosi transformada en un intens i alliberador viatge compartit. Un espectacle multidisciplinari per parlar d'un tema tabú, la salut mental.

Les Impuxibles, companyia resident de la Sala Beckett durant la temporada 2018-19, centren la seva última peça en els col·lectius silenciats, en la desestigmatització dels trastorns mentals i en la deconstrucció dels relats oficials.

Després d'aquest espectacle, el dijous 23 de juliol (20h) la sala petita acollirà la presentació del disc de debut de la manresana Berta Sala (Hertogstraat). Finalment, l'obra El silenci dels telers el diumenge 26 de juliol a les 19 h al teatre Kursaal. Serà l'estrena d'aquesta muntatge de Maria Casellas a partir del llibre d'Assumpta Montellà, en què a partir de la vida de quatre dones dona a conèixer la vida de les colònies tèxtils catalanes.