Col·legis

El Col·legi d'Arquitectes ofereix dues conferències en línia aquest juliol

Sobre urbanisme feminista i aprofitament d'espais buits

per Redacció , 15 de juliol de 2020 a les 12:34 |
La Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d'Arquitectes inicia el cicle de conferències en línia Trobades amb.... Es tracta de petites xerrades amb arquitectes i altres professionals del territori, enfocades a difondre la professió i allò que l'envolta, entre d'altres qüestions relacionades amb l'arquitectura.

Les sessions es retransmeten en directe, a través de la plataforma Microsoft Teams. Cal inscripció prèvia a cada un dels actes.


Programa juliol

- 23 de juliol a les 18.30h: Aproximacions a l'urbanisme feminista. La xerrada anirà a càrrec d'Alba Domínguez Ferrer, arquitecta i sòcia de la cooperativa Estel, i de Gemma Tomàs Vives, arquitecta feminista. Parlaran sobre les aproximacions teòriques i l'explicació de casos pràctics per aterrar un urbanisme en clau feminista i pensat per a la vida quotidiana.


- 30 de juliol a les 18.30h: Els espais buits, una oportunitat. La xerrada anirà a càrrec de BB Intervencions. Un espai comercial buit és un espai sense vida, que amb el pas del temps es va degradant, es fa invisible i fins i tot desapareix, afectant la imatge de la ciutat, dels comerços veïns i de la ciutadania en general. En aquesta sessió reflexionarem sobre els espais buits i coneixerem l'experiència d'Espais en Transició, un projecte de revitalització comercial tant en l'àmbit urbà com rural, que té com a punt de partida la reactivació dels espais comercials buits. Amb una metodologia pròpia basada en l'aplicació estratègica d'idees innovadores, actua amb la finalitat de provocar una transformació positiva en el territori en benefici d'emprenedors, propietaris de locals, veïns i visitants.

 

Participació