Castellnou de Bages recupera el seu Hostal, amb més de 300 anys d'història

L'equipament, amb capacitat per a 14 persones, ha estat restaurat i habilitat després d'anys d'inactivitat

Una de les habitacions del restaurat Hostal de Castellnou
Una de les habitacions del restaurat Hostal de Castellnou | AjCnB
Redacció
15 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:12h
Castellnou de Bages ha recuperat una de les cases més antigues del seu nucli històric, l'Hostal. Aquest edifici, situat a l'antic camí de França o del francès, va complir de forma modesta però efectiva amb les funcions d'hostal de Castellnou de Bages des de principis del segle XVII, oferint allotjament i aliment als viatgers de la època. A principis del segle XX va deixar de fer la funció d'hostal, però va continuar sent habitat per la família Trench fins als anys 50 del segle passat.

Als anys 60 la casa va passar a formar part de la Casa de Colònies Dom Bosco, propietat de la comunitat salesiana, que hi va fer la primera restauració. 50 anys després, l'Hostal torna a tenir les funcions originals, ara des d'una vessant turística, que obre al viatger la oportunitat de descobrir l'encant de Castellnou, el seu patrimoni natural, arquitectònic, cultural, de memòria històrica i gastronòmic.

L'equipament té capacitat per a 14 places repartides en 5 habitacions dobles i 1 quàdruple, cada una amb el seu lavabo privat corresponent, conservant l'esperit d'un edifici de prop de 400 anys.