Contractes

El PSC destapa que al govern de Manresa li han anul·lat l'adjudicació de la telefonia de veu i dades mòbils

El portaveu socialista, Felip González, afirma que el departament de comunicació de l'Ajuntament ha ocultat aquesta informació "deliveradament"

per Redacció , 15 de juliol de 2020 a les 09:42 |
El portaveu del PSC Felip González | Pere Fontanals
El govern de l'Ajuntament de Manresa "es vanagloria molt de ser més transparent que cap altre però només informa a la ciutadania de les resolucions del Tribunal de Contractes del Sector Públic de la Generalitat si aquestes li són favorables". 

Aquesta és la conclusió a la que ha arribat el grup municipal del PSC després de comprovar que l'esmentat organisme va dictar una resolució el passat 6 de maig en què es donava la raó a l'empresa Vodafone contra l'adjudicació a Telefónica d'un contracte de "servei de comunicacions mòbils de veu i dades".


Aquesta resolució era, per tant, anterior a una altra del mateix Tribunal de Contractes sobre l'enllumenat públic que, recorda el PSC, sí que va motivar nota de premsa municipal el 10 de juny perquè aquesta era favorable a l'Ajuntament i treia la raó a l'empresa que havia presentat recurs".

El portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Manresa, Felip González, lamenta aquesta situació que torna a posar en qüestió l'eficiència de les contractacions públiques municipals i, sobretot, la transparència de l'equip de govern: "Sempre ens toca a l'oposició comunicar les resolucions contraries perquè la potent maquinària de comunicació d'alcaldia les oculta deliberadament tot i que és obvi que també són d'interès públic per molt que no donin una bona imatge de l'equip de Govern".


En aquesta ocasió, el Tribunal Català de Contractes del Sector públic de la Generalitat ha acordat fallar a favor de Vodafone en l'adjudicació del servei de telefonia mòbil i de dades de l'Ajuntament (un contracte valorat en 222.704,82 euros (IVA inclòs).

Ho fa perquè Telefònica va incomplir les normes del concurs en avançar informació rellevant de la seva oferta en un moment del procediment en què no tocava i aquest fet suposava una "contaminació documental" que podia posar en desavantatge els rivals.

En la mateixa resolució del Tribunal de Contractes del Sector Públic ja consta un informe del mateix Ajuntament en què es reconeix la falla en no haver-ho detectat a temps i accepta que ha de "retrotraure les actuacions al moment procedimental oportú". Aquest moment, segons que estima la resolució és el moment anterior a l'acceptació de Telefònica i també de Fibracat, "a fi d'excloure-les d'aquest lot".

El contracte que l'Ajuntament havia obert pel proveïment del seu servei de telefonia estava dividit en tres lots: un de comunicacions de "veu fixa", un altre de comunicacions "mòbils de veu i dades" i un tercer de "renovació, ampliació i manteniment de la infraestructura de la veu IP". L'adjudicació anul·lada és només la del segon lot. El primer està adjudicat correctament a Telefònica, i el tercer a Unitronics Comunicaciones, SA.

 

Participació