Cartipàs

Gent fent Poble denuncia que el nou cartipàs del govern de Sant Fruitós «ens pretén ofegar econòmicament»

La formació proposa una rebaixa "equitativa i lineal" per a tots els conceptes, si el que realment es vol "és reduir el cost de la partida globalment"

per Redacció , 14 de juliol de 2020 a les 17:14 |
Joan Carles Batanés, cap de Gent fent Poble | AjSFB
Gent fent Poble considera que el nou cartipàs que preveu aprovar el govern d'ERC, Junts i PSC "pretén ofegar econòmicament" la seva agrupació d'electors. "De la proposta elaborada pels tres partits de govern en destaquen dues coses: la menor dedicació dels membres del nou govern i la pretensió d'ofegar econòmicament als regidors de l'oposició i al seu grup municipal, Gent fent Poble", afirmen.

Gent fent Poble explica que el document que els ha presentat aquest mateix dimarts el nou govern municipal, l'alcaldessa redueix la seva dedicació i sou en un 2,1%, els regidors de govern també abaixen dedicacions i cost total en un 3,5%, mentre que la reducció de totes les assignacions que cobren els regidors de l'oposició baixen un 20%. També expliquen que les baixades als grups afecten, sobretot, a Gent fent Poble, amb una rebaixa del 27%, mentre que a ERC es baixa un 10% i al PSC i a Junts, no es toca.


El grup de l'oposició denuncia que en aquesta proposta de cartipàs "queda clarament expressada la voluntat de reduir la partida dels polítics de l'Ajuntament a costa de Gent fent Poble". "No és de justícia que els regidors de govern s'abaixin el sou un 3'5% i als regidors de l'oposició se'ls abaixi l'assignació un 20%, com tampoc és admissible que dos grups municipals mantinguin les assignacions econòmiques i a Gent fent Poble se'l castigui amb una reducció del 27%", afirmen. 

Gent fent Poble proposa una rebaixa "equitativa i lineal" per a tots els conceptes, si el que realment es pretén "és reduir el cost de la partida globalment".

 

Participació