Gent fent Poble denuncia que el nou cartipàs del govern de Sant Fruitós «ens pretén ofegar econòmicament»

La formació proposa una rebaixa "equitativa i lineal" per a tots els conceptes, si el que realment es vol "és reduir el cost de la partida globalment"

Joan Carles Batanés, cap de Gent fent Poble
Joan Carles Batanés, cap de Gent fent Poble | AjSFB
Redacció
14 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:19h
Gent fent Poble considera que el nou cartipàs que preveu aprovar el govern d'ERC, Junts i PSC "pretén ofegar econòmicament" la seva agrupació d'electors. "De la proposta elaborada pels tres partits de govern en destaquen dues coses: la menor dedicació dels membres del nou govern i la pretensió d'ofegar econòmicament als regidors de l'oposició i al seu grup municipal, Gent fent Poble", afirmen.

Gent fent Poble explica que el document que els ha presentat aquest mateix dimarts el nou govern municipal, l'alcaldessa redueix la seva dedicació i sou en un 2,1%, els regidors de govern també abaixen dedicacions i cost total en un 3,5%, mentre que la reducció de totes les assignacions que cobren els regidors de l'oposició baixen un 20%. També expliquen que les baixades als grups afecten, sobretot, a Gent fent Poble, amb una rebaixa del 27%, mentre que a ERC es baixa un 10% i al PSC i a Junts, no es toca.

El grup de l'oposició denuncia que en aquesta proposta de cartipàs "queda clarament expressada la voluntat de reduir la partida dels polítics de l'Ajuntament a costa de Gent fent Poble". "No és de justícia que els regidors de govern s'abaixin el sou un 3'5% i als regidors de l'oposició se'ls abaixi l'assignació un 20%, com tampoc és admissible que dos grups municipals mantinguin les assignacions econòmiques i a Gent fent Poble se'l castigui amb una reducció del 27%", afirmen. 

Gent fent Poble proposa una rebaixa "equitativa i lineal" per a tots els conceptes, si el que realment es pretén "és reduir el cost de la partida globalment".